Badea Bianca. Un produs Blogger.

sâmbătă, 12 mai 2012

Printre randuri


Nu o sa-ti spuna nimeni despre noptile cand o sa plangi, cand o sa tipi, o sa blestemi si o sa arunci cu servetele umede in monitor. Nu o sa-ti spuna nimeni de cate ori vei dori sa arunci creionul sau stiloul la cosul de gunoi sau sa stergi cu guma tot.

Nu o sa-ti spuna nimeni despre momentele in care vei scrie ca o nebuna randuri pe care nimeni nu le va vedea, nu le va aprecia, nu le va intelege. Nimeni nu va spune altceva in afara de dragut sau frumos, cuvinte care nici nu se apropie de ceea ce ai simtit tu cand le-ai scris. Iti vor spune doar cum te vei simti in momentul in care vei straluci ca un zeu ce abia a creat lumea. Doar atat!

Nu iti vor spune cum te vei simti cand acea stralucire nu va fi de ajuns. Nu iti vor spune ca poate niciodata nu va fi de ajuns. Intotdeauna va exista cineva care va fi mai bun, cineva mai laudat, cineva care iti va lua stralucirea.

Nu iti vor spune despre orele lungi, orele tarzii, orele in care vei deveni surda in fata ticaitului ceasului si iti vei auzi doar respiratia. Nu iti vor spune despre noptile in care vei zacea intinsa peste mormane de ciorne aruncate.  Sau despre toate diminetile ce te vor prinde consumand penita stiloului.

Nu iti va spune nimeni ca va trebui sa furi timpul destinat altor lucruri; sau ca atunci cand vei pune creionul jos va fi la fel de agonizant ca si cum ti-ai pierde mana intreaga. Nu iti vor spune ca va trebui sa treci prin asta de multe ori.

Nu iti vor spune ca uneori, inspiratia nu va fi acolo. Dar ca va trebui sa o gasesti oricum.

Nu iti vor spune ca unele lucruri nu sunt corecte. Ca uneori popularitatea e cea care conteaza, nu aptitudinile; ca uneori aptitudinile conteaza, nu talentul; ca uneori talentul conteaza, nu efortul. Si ca uneori efortul este singurul lucru pe care il ai.

Nu iti va spune nimeni ca poate nu vei fi niciodata respectata; ca te vei simti ca un unicorn in mijlocul unei multimi: o curiozitate frumoasa pe care multi o vor suspecta, insa, ca fiind falsa.

Nu iti vor spune ca singura cale prin care vei castiga respectul altora este sa te respecti pe tine insati, sa-ti respecti aptitudinile si abilitatile. Si ca uneori, facand asta, va fi unul dintre cele mai grele lucruri.

Nu iti vor spune lucrurile astea, pentru ca, in final, nu vor avea nicio importanta.
If you love it, you'll do it anyway.


Articol inscris la Concursul Mostenirea
Editia 2012 - Categoria: Creatii literare

47 comentarii:

  1. Complicat de descris starea ta,pe la mijlocul postarii aveam impresia ca comentariul meu va depasi limita postarii,insa...cind am ajuns spre sfirsit,m'am blocat,am realizat ca nu pot sa spun decit "esti formidabila".

    RăspundețiȘtergere
  2. Dap..ai perfecta dreptate..Nu pot spune nimic..

    RăspundețiȘtergere
  3. cata naturalete si cat adevar se regaseste în aceste randuri!
    sunt sigura ca ai sa câstigi concursul! Atâta sinceritate si delicatete, nu pot decât sa fie apreciate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu pot sa fiu decat onorata ca primesc laude de la dvs :)

      Ștergere
  4. succes la concurs :) interesante randuri ;-?

    RăspundețiȘtergere
  5. If you love it vei trece peste toate astea si la final iti vei aminti numai zambetul si implinirea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Absolut nimeni nu-ti va povesti ca esti diferita si ca trebuie sa simti pe pielea ta totul pentru a te cali. Si ca poate ai nevoie de acea doza de stare dark... pentru a merge mai departe. Sau poate nu vei mai avea nevoie. Insa eu cunosc starile tale.... Le retraiesc intens cu pauze. Pentru ca m-am obisnuit astfel si mi-e teama sa renunt la ele. Daca as renunta, n-as mai scrie. Si.... la asta nu voi renunta...niciodata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu oricum nu m-am referit doar la mine. AM vorbit aici despre toti scriitorii care cu siguranta au trecut prin lucruri ca astea. Si cred ca e valabil in toate domeniile, nu doar in literatura. Drumul spre succes nu e niciodata usor.

      Ștergere
  7. nu ti-o va spune nimeni, dar tu vei sti adevarata ta valoare, si nu t evei lasa intimidata de altii, nu te vei opri,ci vei lupta in continuare si vei descoperi ca poti face multe cu un stiolu si o foaie, dar mai ales cu ce simti, cu ce gandesti. nu o sa-ti spuna nimeni, dar o sa ti-o spui tu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI chiar daca mi-ar spune-o, nu se stie cat adevar va fi in spatele cuvintelor.

      Ștergere
  8. NU, sunt lucruri care nu se spun... Doar sunt. Doar le înveți singur, pentru că nu le-ai crede oricum... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AI dreptate. Poate chiar e mai bine sa le experimentez pe propria piele.

      Ștergere
  9. Cateodata ni se spun dar asa cum ai spus tu, nu le bagam in seama pt ca iubim...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu stiu daca ar fi bine sa le bagam in seama sau nu, totusi:-<

      Ștergere
  10. uite ca acuma stim, nu ca nu am fi banuit, ca esti o persoana -superdedicata- fenomeniului asta. Si.. stai linistita, fi doar tu, candva, cumva, cineva te va observa >:d<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa se implineasca ce zici tu aici. Dedicata, da, sunt, nu doar in asta ci in tot ceea ce fac :)

      Ștergere
  11. La final poate ca nu vor avea importanta dar cred ca in timpul vietii aceste lucruri conteaza:d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca asa e. Pana si cele mai marunte lucruri conteaza.

      Ștergere
  12. ehe, este efort, dar si cand merita efortul:D ehee!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fermecatoare randuri! Dar iti vor spune multi cat esti de talentata. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.orasulascuns.ro/

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu o sa iti spuna nimeni niciodata toate aceste lucruri,dar eu iti zic sa nu te opresti niciodata,sa nu renunti niciodata la scris pentru ca o faci foarte frumos! ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Tu cand iubesti pe cineva, nu iti imaginezi lumea lui? Nu incepi sa-i sesizezi framantarile, nemultumirile, bucuriile, ambitiile, cearcanele dupa nopti nedormite de munca? Nu incepi sa il intelegi? Fara sa existe multe cuvinte iti dai seama de asta. Exista acolo o legatura puternica.

    RăspundețiȘtergere
  17. Tu cand iubesti pe cineva, nu iti imaginezi lumea lui? Nu incepi sa-i sesizezi framantarile, nemultumirile, bucuriile, ambitiile, cearcanele dupa nopti nedormite de munca? Nu incepi sa il intelegi? Fara sa existe multe cuvinte iti dai seama de asta. Exista acolo o legatura puternica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord! Dar cateaodata chiar si cand iubim apar neintelegerile.

      Ștergere
  18. Multe vor trebui sa le descoperim noi,din pacate.
    Dar e mai bine asa, decat sa nu le acordam importanta pe care le'am acorda'o cand le descoperim singuri.
    O sa fie greu,insa doar asa vom afla cat iubim ceea ce facem si cat suntem dispusi sa sacrificam pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasa cum vor sta lucrurile in viitor si ce parere o sa avem despre asta.

      Ștergere
  19. Absolut la fel ma simt si eu, de multe ori. E atat de ciudat cum un simplu blog, ceva virtual, poate provoca atat de multe emotii si sentimente...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, nu [-( te corectez. blogul meu nu e un "simplu blog" [-( :))
      lasand gluma la o parte, e o bucurie si pentru mine sa-mi vad gandurile si sentimentele prezente si in sufletul altcuiva:)

      Ștergere
    2. Da, uneori ma gandesc ca si eu, daca as scrie mai "personal", as putea avea aceasta bucurie. Dar apoi, cand incerc, sunt inteles total gresit :))

      Ștergere
  20. Intalniri online pe Orasulascuns Gasiti persoane singure cu poza, discutati online si intalniti-va. Succes!http://www.orasulascuns.ro/

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!