Badea Bianca. Un produs Blogger.

joi, 4 februarie 2016

Oportunitatile din viata




Te rog invata-ma, l-a rugat cu o voce blanda.

Sa te invat ce? Si privea prin ferestra spre nimicul de afara iar privirea ei a coborat spre podeaua rece de sub talpi. Reflexia lui din oglinda sparta arata nerabdare dar ea nu s-a clintit in fata racelii din vocea lui. 

Iar ochii ei, ochii unei nimfe a lunii ce se ineca, se uitau in ochii lui, ochii unui zeu al marii ca o ineca. Invata-ma despre viata.


Despre viata zici? A vorpit in soapta in timp ce privirea i-a ramas fixata pe ferestra. Nu-i nimic mai mult decat cuvinte sparte din buzele indragostitilor blestemati acum mult timp. Nimic mai mult decat pumnale in inimile barbatilor ce nu pot muri, decat sfori inlantuite pe sufletele femeilor ce nu pot respira. A ras amar. Viata e o ispita oportunista. Iti seaca suflul si tot ce ofera in schimb sunt alegeri intre suferinta si singuratate.
 
Dar ne ofera si momente de fericire si speranta. 

Nu pentru toata lumea. Pentru cei mai multi dintre noi ne ofera doar oportunitatile unei taceri intunecate si rani adanci in inimile noastre deja insangerate.

Macar e corect.

S-a intors catre ea, confuz pentru prima data de cand si-a spart sufletul in bucatele. Nu mai era speraita, acum ii infurnta privirea crunta: Ne ofera oportunitati egale. Bune sau rele. Depinde de noi sa ne dam seama ce vrem sa facem cu ele. 

Acum el era cel care privea spre podeaua rece. Spune-mi tu ce ar trebui sa invat o persoana care crede astfel de lucruri.

O mana calda s-a strecurat in palemele lui livide. Ma poti invata cum sa te iubesc. Si poate atunci vei realiza ca viata ne ofera oportunitati sa o iubim si noi pe ea.

3 comentarii:

  1. Ai scriiiis!! Lucrul acesta m-a bucurat nespus, in primul rand. Viata ne ofera cateodata si niste oportunitati de a iubi si a ne lasa iubiti, dar uneori suntem prea orbi sa vedem asta si lasam iubirea sa treaca pe langa noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, exact, ai prins ideea :D:))
      Si da, am scris, in sfarsit. Cine stie cand o s-o mai fac :)))

      Ștergere
    2. Daca din toti fix eu n-as prinde ideea...as fi chiar nesimtita :)))

      Ștergere

Va ascult!