Badea Bianca. Un produs Blogger.

miercuri, 25 iulie 2012

Defineşte frumosul!


Ieri i-a spus că e frumoasă.

Ar fi vrut să-i spună: Eşti aşa frumoasă, aşa pură, aşa angelică. Te iubesc!
Dar de fapt i-a zis: Bună frumoaso! Mergem la film? Sună-mă!


De ce sunt replicile astea două aşa de diferite? Până la urmă, în ambele o consideră frumoasă. Dar nu aşa cum dorea ea.

Înainte şi ea îi spusese că e frumos. I-a zis că pielea îi e fină şi că părul îi e mătăsos. I-a zis că întotdeauna a vrut să-i sărute buzele roşi ca vinul. I-a spus că e frumos.

Acum.. nu mai e atât de sigură. Pentru că, până la urmă, "frumos" e un termen subiectiv. Şi chiar dacă are părul mătăsos şi buze perfecte pentru sărutat, poate să nu mai fie atât de frumos pentru ea.

Pentru el.. ea nu era mai frumoasă decât orice altă fată.

"Frumos" nu e doar un nume. Reprezintă o întreagă fiinţă.

Iar el nu mai era. Dar ea da! Când o rănea, ea plângea. Dar acum nu! Acum speră să găsească pe cineva cel puţin la fel de frumos pe dinăuntru precum e ea.

Defineşte frumosul!


Poets of the Fall - Cradled in Love
   

36 comentarii:

  1. Era o vorba : "Nu-i frumos ce-i frumos e frumos ce-mi place mie" ..asta spune totul. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "Frumusetea e in ochii privitorului", se spune. Dar pentru mine, frumusetea nu e subiectiva. Eu o masor si o observ atat la interior, cat si la exterior. Si avand avantajul de a te cunoaste cat de cat, iti pot spune sincer ca esti frumoasa. Si nu in genul "hai sa vedem un film impreuna", ci in genul "hai sa facem filmul vietii impreuna". Si poate ca nu sunt la fel de frumos, dar eu stiu sa apreciez frumusetea, oricare ar fi ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca tu stii :D E frumos ce ai zis cu filmul:)

      Ștergere
    2. Multumesc, ma bucur ca iti place :)

      Ștergere
    3. "hai sa facem filmul vietii impreuna"ce frumos cata dragoste printre acest rand replica asta nu poate fi spusa oricui

      Ștergere
    4. Tibi, "u" stupid? :)

      Se vede de la o posta ce simti pentru ea.Si faptul ca vomiti randuri siropoase pe aici poate poate Nymphetamine se va uita la tine este o mare mare mare stupizenie. Ce era mai sus era parerea mea,nu cred ca trebuie sa razi ca un ratat

      Ștergere
    5. A., eu zic ca daca vrei sa vorbesti urat, sa te duci in alta parte.

      Ștergere
    6. Neah, mie imi place ca recurge la jigniri ca sa isi sustina punctul de vedere. Jignirea nu este un argument. Daca am ras, am ras din cauza unei observatii nesolicitate. Care este problema lui Anonim ca scriu eu aici? Si daca scriu ca sa fiu luat in seama cred ca numai tu poti decide, nu un Anonim a carei singura ocupatie pare sa fie observarea oamenilor si criticarea lor. Ii propun Anonimului sa isi vada de propria viata si de felul in care scrie, sa isi tina inteligenta pentru el, ca nu i-a cerut nimeni opiniile sau sfaturile pe care nici macar nu si le asuma, ascunzandu-se in spatele anonimatului. Si aici nu este blogul meu sa ma critice pe mine. Imi pare rau ca am generat astfel de discutii si il astept pe Anonim la discutii pe blogul meu oricand doreste.

      Ștergere
    7. Da nici tie nu ti-a cerut nimeni sa incepi cu declaratiile, cand e clar ca o fata ca ea nu se va uita niciodata la un scriitoras ca tine.Mai ai putin s o ceri in casatorie,zau asa!Calm,ca balesti pe tastatura.

      Astepti anonimi pe blogul tau?Cum ma,inteligentule?Ca tu moderezi comentariile,sa nu primesti vreo critica!

      Presimt ca Nymph imi va sterge comentariul. Poate crede ca te jignesc,dar nu o fac.Eu spun doar adevarul,si se vede ca esti indragostit de ea.

      Ștergere
    8. Mai anonimo (desi iti recunosc surasul de la o posta), eu accept si critici, dar eu si alti oameni maturi si seriosi ne asumam ce spunem, nu aruncam cu declaratii sau barfe pe la colturi ca tine. Daca ai ceva de spus, sustine cu totul si arata ca ai dreptate, nu jigni sa pari mai buna ca nu vei reusi.
      Repet, care este problema ta daca sunt indragostit? Si daca nu se uita la mine, ce? Esti cumva consilier matrimonial? Ca daca esti, imi spui si eventual facem cateva sedinte. Te astept totusi sa vorbim deschis, nu ca la gradinita sau la sat, susotind prin banci tot felul de acuze. Si daca ai ceva demnitate in tine, scrie cu numele tau, asa cum fac si eu de imi observi tu "declaratiile" si ai subiecte de comentat.

      Ștergere
  3. Frumusetea e ceva ce fiecare are, doar ca difera din unghiul in care privesti persoana respectiva.
    Frumusetea, tin sa te contrazic ca de cele mai multe ori e doar un nume, ca majoritatea sunt numiti frumoaso/frumosule, si ca de putine dati "frumos" e luat ca o calitate sufleteasca.
    Frumusetea depinde de la o persoana la alta, in acelasi timp.
    Complicat, nu?



    xo xo



    Sunshine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. COmplicat cum un singur cuvant poate fi interpretat in atat de multe feluri.

      Ștergere
    2. Zicea cineva "Nu-i frumos ce e frumos,e frumos ce-mi place mie." Deci mai bine cred ca n-as putea spune-o.Pentru mine e mai importanta frumusetea interioara,decat cea exterioara.Da,imi plac oamenii ingijiti,care se imbraca bine,cu haine de brend si gust rafinat.Insa pe o balanta sinceritatea e mai sus decat ochelarii Gucci sau un tricou Lois Vuitton.Aparentele inseala si deseori lumea nu deosebeste frumosul de urat si uratul de frumos.Te astept si pe la mine,cu drag.

      Ștergere
    3. Ideea e ca multi spun ca tine, dar gandesc exact pe dos. Le pasa, le pasa cu adevarat de aspectul fizic, chiar daca nu vor sa recunoasca.

      Ștergere
  4. Foarte interesanta postarea,si cu adevarat realista!Frumusetea ...e complicata.Cu totii o avem,dar fiecare o interpreteaza,sau doreste sa o interpreteze in alte moduri...Majoritatea,o interpreteaza gresit,se asteapta ca aceasta sa fie evidenta,la suprafanta...
    E vorba...de apartenenta si esenta,multi aleg sa priveasca si sa "guste" apartenenta si sa uite de esenta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca fiecare dintre noi a facut greseala asta cel putin o data in viata.

      Ștergere
  5. Toti alergam dupa frumusete fizica,nu poate fi explicat acest lucru,ci pur si simplu ne simtim mai atrasi de cei frumosi.De exemplu sunt doi copii,unul frumos si unul mai putin frumos(strict fizic) amandoi gresesc in acelasi mod,noi vom fi tentati sa-l iertam mai repede pe cel frumos fizic,asa reactionam,nu e corect asa,dar noi oamenii suntem falsi si incorecti,am putea indrepta ceva,atunci de ce nu o facem? Pur si simplu spunem:"am putea" sau " trebuie" dar atunci de ce nu o facem?Oricum frumusetea e relativa si e influentata de colectiv,de majoritate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azucena, draga mea, mi-a fost dor de tine:) Multumesc pentru comentariu si pentru vizita. Pe unde ai disparut atat timp?:(

      Ștergere
    2. :X Nu mai conteaza pe unde am disparut,important e ca am revenit :D.

      Ștergere
    3. Bine ai revenit atunci>:D<

      Ștergere
  6. sunt de acord.

    si da este o mare diferenta in suflet. sincer dac aun baia timi spune ca sunt draguta sau frumoasa nu ma simt multumita de ceea ce spune... mi-as dori sa spuna ceva gen : imi place cum gandest sau esti sincera ... chestii de genu... cand se intampal asa inseamna ca el nu a fost atent doar la ambalaj...

    RăspundețiȘtergere
  7. Se intampla si lucruri d-astea, dar mai rar.Sau chiar daca zic asta, o fac doar ca sa impresioneze, nu inseamna neaparat ca o si gandesc sincer.

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt de acord
    si da este o mare diferenta in suflet. sincer dac a un baiat imi spune ca sunt draguta sau frumoasa nu ma simt multumita de ceea ce spune... mi-as dori sa spuna ceva gen : imi place cum gandesti sau imi place ca esti sincera ... chestii de genu... cand se intampla asa inseamna ca el nu a fost atent doar la ambalaj... frumusetea este un tot, insa cel mai important este sa ai caracter, sa stii sa iubesti, sa plangi, sa ierti, sa stii a fi om !

    RăspundețiȘtergere
  9. am corectat ca scrisesem aiurea prima data si vad ca tot am gresit X( :)) of...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicio problema, si eu mai gresesc din graba, se mai intampla :*

      Ștergere
  10. Având în vedere că e subiectivă, pentru fiecare poate însemna altceva. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună! Eu sunt Zappy şi pe lângă blogul meu personal am mai creat un blog numit "Blogopoveşti" (aici: http://blogopovesti.blogspot.ro/).
    Pe acest blog invit şi alte persoane să scrie poveşti de orice gen. Nu cer zilnic sau săptămânal, ci atunci când este inspiraţie.
    Sper să te intereseze. Aştept un răspuns pe blogul cu poveşti. (că mai uit şi eu pe la cine am dat:D).
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. hm, trist. uneori, fara sa ne dam seama, pierdem o persoana doar pentru ca, din timiditate, la un moment dat, nu i-am spus cat de mult o iubeam si o pretuiam in realitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar o putem pierde si daca ii zicem la momentul inoportun.

      Ștergere
  13. Dintr-un alt punct de vedere, dar aceeasi idee, exprimata mai artistic. Ma bucur ca nu sunt singura care gandeste asa :).
    Cuvintele inseamna mai mult decat ne putem da seama uneori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre frumusete se poate scrie in nenumarate stiluri, mai mult sau mai putin artistice :)

      Ștergere
  14. Am citit mai demult articolul tău și am vrut să-ți răspund la întrebarea din titlu, apoi m-am gândit să scriu un articol; l-am uitat în draft. Azi l-am văzut și i-am dat publish. :)

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!