Badea Bianca. Un produs Blogger.

luni, 7 februarie 2011

Romantismul unui secol

Regi, regine, rochii, trasuri, baluri, printi, printese, cuceriri, iubiri, puritate, naturalete.
Ce atmosfera fantastica creeaza toate aceste cuvinte! Atmosfera dintr-o lume trecuta, uitata, indepartata, dar prezenta in carti cu personaje fantastice si aventuri miraculoase. Din cand in cand, prin prizma unor scriitori sau viziunea unor regizori avem ocazia sa ne intoarcem in trecut si sa privim viata de-acum cateva secole. Sunt atat de multe lucruri ce ma atrag spre acele vremuri, ce ma fac sa-mi doresc sa ma fii nascut intr-un timp indepartat, unde existau sabii, nu pistoale; eroi, nu criminali; peisaje, nu fabrici; ferme, nu cladiri industriale.
Mi-ar spune cineva acum "ok, stai in lumea ta spaland rufele la rau, in timp ce eu ma joc pe iphone". Da! Exact acolo vreau sa stau! La marginea unui rau, intr-o rochita alba, transparenta udandu-mi mainile palide in apa limpede precum cristalul. Exact acolo vreau sa stau, cu apa atingandu-mi genunchii in timp ce un cavaler ma priveste duios oferindu-se sa-mi care cosul cu rufe. Acolo, in mijlocul naturii sa-mi declare dragostea sincera, sa-mi spuna ca sunt cea mai frumoasa domnita pe care a intalnit-o vreodata in lungile lui calatorii, sa ma urce pe calul balai si sa pornim spre sat inconjurati de iubirea eterna ce se inaste in jurul nostru.
Apoi, seara, la balul mascat dat de curtea regala sa ma caute in fiecare femeie, sa ma gaseasca sfioasa la intrarea in gradina, sa dansam printre arome de trandafiri rosii iar sunetul rochiei atingand pamantul sa se imbine cu muzica. In final, dupa terminarea dansului, sa ma cuprinda de mijloc, sa ma lase pe spate, sa se apropie usor de buzele mele in timp ce pletele lui lungi ne ascund sarutul.

Prezentul. Prezentul e fals, superficial, banal si trecator la randul sau. Acum fetele asteapta "printul lor fermecator" intr-un BMV alb, ultima serie, cu telefon ultimul model si o camera luxoasa la un hotel (in cele mai bune cazuri) unde isi pot petrece o noapte "de vis" pe muzica nu stiu carui DJ. Acum se aranjeaza intalniri pe messenger sau facebook, se aranjeaza chiar si despartiri pe facebook. Acum viata e intr-o continua viteza, intr-o neinduratoare expansiune. Asa cum spunea si Tudor Chirila: "cineva sa opreasca invazia de biti; cineva sa ne faca din nou fericiti". Fericire... mai stiu oamenii in ziua de astazi in ce consta?

Desi ma declar utilizatoare de tehnologie moderna, inca mai fac calatorii in trecut, in jurul lumii, impreuna cu incantatoarele personaje de carti. Desi traiesc in secolul 21, inca visez ca intr-o zi o sa ma transpun in trecut intr-o regiune din Marea Britanie, intr-o dupa-amiaza calduroasa, band ceaiul de la ora 5 impreuna cu cavaleri si domnite. Desi toate aceste povesti sunt ingropate demult, inca mai exista aici o fraiera ce crede in ele.

20 comentarii:

  1. ... fericirea consta in cat de rapida e masina si cat de rapid e netu sau cati "preteni" ai pe facebook ... asta in general ... pentru ca sunt prea putini care mai admira un cer instelat sau un apus intr-un lac inghetat ... ori o adiere de vara ... dupa cum am spus prea putini ... si se pare ca tu esti printre cei ce stiu sa se bucure de micile placeri ale vietii ...

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca aceste povesti nu st ingropate,ele prind viata in gandurile tale cand citesti:)
    (adica cititul e ca un fel de buton de pornire;)) pe care il porti cu tn tot timpul.dak ai vointa si vrei poti sa descoperi lumea fantastica a cartilor si singur)


    P.S.nu esti singura fraiera:*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a placut descrierea ta foarte mult, desi genul acela de lume nu e tocmai genul de lume la care visez eu dar este foarte frumos.
    si de ce spui "inca mai exista aici o fraiera ce crede in ele." ? nu esti deloc fraiera, ba dimpotriva ai niste ganduri foarte frumoasem si esti libera sa crezi in tot ceea ce vrei tu , eu asa cred.
    ir ma lungesc:D

    am doar o intrebare, rochita transparenta?:> :))

    RăspundețiȘtergere
  4. au:( ce imagine frumoasa mi`ai facut la inceput

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma tem ca ce voi spune aici nu are legatura cu postarea ta, draga mea. Doar ca tocmai am realizat ca blogul "suflet gol" al Catalinei nu mai exista, ca l-a sters intr-un final si imi este dor de ea. Nu stiam cu cine altcnv sa vorbesc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu mai visez uneori la cum ar fi fost daca m-as fi nascut pe timpuri ,mai demult am scris si eu o postare in care am incercat sa inteleg de ce nu mai e prezentul " cum era odata" si totusi nu trebuie sa generalizam ,in vremurile acelea nu existau doar aceste lucruri frumoase pe care le-ai amintit ,ci si multe altele de care nimeni nu isi aminteste fiindca toti speram la ceva mai bun si vedem in imaginea trecutului ,viitorl ,fiindca trecutul influienteaza prezentul si implicit viitorul . Nu toate fetele viseaza la masini si vile ,dar cu siguranta toti oameni( barbati sau femei) sunt materialisti ,dar asta se manifesta la unii mai mult decat la altii ,dar si mai demult existat boierii ,hotii etc ,n-ar trebui sa uitam asta . ( doar ca toate inegalitatile nu erau aratate atat de clar fiindca nu existau televiziunile)

    O seara placuta in continuare ,viata e frumoasa asa cum este fiindca cerul e albastru si stelele ne viziteaza in fiecare seara .

    RăspundețiȘtergere
  7. Finalul e epic! Auzi, "fraiera" :))... Imi place descrierea si acuratetea ideii. Desi, cred ca tinzi prea mult spre visare, stiu ca imaginatia te ajuta de cele mai multe ori sa "evadezi" in alte dimensiuni. Oricum, pe vremea aia pe care o descrii tu, doar femeile din familii nobile duceau o viata cat de cat buna. Restul erau sortite unei vieti de sluga transformata in masina de facut copii. In fine, cel mai bine e sa incercam sa ne integram in timpurile astea si sa zambim.

    RăspundețiȘtergere
  8. are loc si "un fraier" printre voi ?
    Rosaline, iti placea Catalina ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Patratzel86: si mie imi placea si am ramas surprinsa sa vad ca si-a sters blogul

    RăspundețiȘtergere
  10. "Prezentul. Prezentul e fals, superficial, banal si trecator la randul sau." - :x

    RăspundețiȘtergere
  11. alt subiect ati gasit - disparitia subita a Catablog-ului .-asta e blogul lui Nym..hello !!

    RăspundețiȘtergere
  12. doamne, inteleg exact ce simti!! acolo si atunci se afla si sufletul meu....si m-am intrebat mereu de ce am nostalgia asta?... poate ca intr-o viata trecuta, am trait toate acele lucruri, si poate ca am fost al nabii de fericit

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!