Badea Bianca. Un produs Blogger.

duminică, 5 septembrie 2010

Sentimente de toamna


Ma sperie toamna. Ma apasa. Ma umple de nostalgie si ma zapaceste cu amintirea vremurilor bune. Ploaie ei nu e linistitoare si calda, ea nu face altceva decat sa trezeasca la viata mortii, sa readuca in suflete chinuri de mult uitate, chinuri cu masti hideoase si aroma de viata irosita. Se innegreste cerul cu soare visceral, iarba cu miros de smoala si norii cu forme de demoni. Nu ma lasa sa visez. Stoarce din mine bucati din inima, le amesteca cu putina duritare si le serveste la rece. Ma asterne pe frunze colorate in nuante seci si ma acopera cu gri. Imi refuza dreptul la caldura ucigatoare si imi interzice sa mai vad marea, in toata frumusetea ei. Urasc faptul ca marea ramane singura, inghetata, neconsolata, precum un copil orfan, uitat de toti. Ah cat de cruda si nepasatoare ! Striveste totul, ucide iluzii, alimenteaza suparari si hraneste depresii.

Stiu, stiu, draga mea, nici mie nu-mi place toamna.

8 comentarii:

  1. Pe tine te sperie toamna, pe mine viata :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici mie nu-mi place toamna.Faptul ca natura moare si lasa o urma trista in urma ei pentru lunile ce vor veni mi se pare ingrozitor.Totusi,trebuie sa ne bucuram de viata in orice moment sau anotimp.Nu lasa toamna sa te sperie,este doar o perioada trecatoare,doar o etapa.Primavara va reinvia totul iar marea nu va mai fi singura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toamna poate fi și frumoasă. Nici eu nu o iubesc, dar n-am ce să fac, trebuind „să stau cu ea în casă”, încerc să mă înțeleg cu ea, să fim prieteni.

    Am pe blog un cântec frumos de la Margareta Pâslaru despre toamnă :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Lacrimi sterse, si toamna face parte din viata noastra...

    Naufragiat, toamna parca ia toata viata din mine.

    Stoicescu A, bun in venit in clubul autumn's haters :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Si pe mine ma sperie toamna ,e anotimpul ala care-ti rascoleste prin amintiri si nu te lasa deloc sa treci peste :( .

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!