Femeile și-au luat un loc mai bun în societate și în viața de zi cu zi. Lucrul acesta s-a reflectat și în multe opere literare sau filme unde tot găsesc de la un timp de vreme personaje principale de sex feminin. Doar că femeile trebuie să urmeze anumite tipare pentru a apărea în cărți / filme alături de bărbați cunoscuți. Așa că iată câteva sfaturi pentru a crea un personaj feminin care să atragă atenția.
1. Fața. Trebuie să fie rotundă sau sexy sau copilăroasă. Nu o vrem prea ascuțită sau va părea prea bătrână. Dacă-i prea lungă, va arăta precum un cal. Așa că fața rotundă va da mereu un aspect de tinerețe, aproape ca o păpușă. E ceva de genul mărime universală, dar pentru persoanele care posedă o pereche de sâni.
2. Tinerețea. Personajele feminine principale trebuie să fie întotdeauna tinere. Evident, o bătrânică cu un caracter pozitiv e întotdeauna binevenită în cadrul din spate, dar să fim serioși. Ca personaj principal?! Nu-i amuzant și nici sexy.
Nimeni nu dorește un personaj peste 20 și ceva de ani. Personaje principale de sex masculin în vârstă... aici e cu totul altă treabă.
3. Corpul. Pe lângă faptul că trebuie să fie draguțe și tinere, ele trebuie sa aibă și un corp frumos. Bineînțeles că bărbații pot să fie musculoși, slăbănogi, înalți, grași, bătrâni, etc, dar femeile trebuie întotdeauna să urmeze doar un anumit tip de corp: slab și cu forme. Singurele lucruri care sunt permise să difere la personaje feminine sunt sânii, fundul și șoldurile. Dacă vrei să fie mai specială, schimbă și culoarea ochilor. Și ce dacă slăbănoaga față-de-păpușă Suzie e o clonă a slăbănoagei față-de-păpușa Jamy? Taie un pic din părul uneia și schimbă culoarea alteia iar problema e rezolvată.
4. Un personaj feminin este interesant doar dacă arată bine. Să nu faci greșeala să te gândești vreodată la inteligența ei.
5. Personalitatea. Atât timp cât urmează tiparele de mai sus, poți să-i oferi orice caracter clișeic dorești. Chiar dacă e ceva banal dar aparent profund, precum fata îndrăgostită de personajul principal, care luptă pentru prietenii ei și e mereu veselă sau tipa sexy și dură cu un pistol și un trecut tragic. Trebuie să înțelegi că nimănui nu-i pasă! Oamenii acordă atenția doar detaliilor de mai sus. Chiar dacă povestea din spatele personajului e de milioane, atât timp cât are lipici la audiență, poți să nu te mai stresezi pentru ea.
6. Fără femei urâte. În caz că se întâmplă asta, măcar transform-o într-o frumusețe până la finalul poveștii. Doar așa va pune mâna pe băiat, crede-mă.
Nu sunt de acord. Daca scriitorii urmau aceste stereotipuri literatura nu ar fi evoluat. Diversitatea e cheia. Un articol deplorabil. M.
RăspundețiȘtergereFilmele erau mai mult in ideea principala aici.
Ștergerete-as pupa pentru articolul asta.
ȘtergereIar dasteptu care-a scris mai sus e un putoi. Scuzati mandarina de balta, putoi e un fel de broasca mai colorata.
O fi diversitatea cheia dar modernismul a inghitit-o si s-a constipat intre timp.
Poate el citeste doar literatura clasica, Hapi, sa nu aruncam cu pietre :)))
ȘtergereSi filmele..poate se uita doar la alb-negru, sau mai stiu eu?
Oricum... eram destul de sigura cand am publicat articolul ca o sa se gaseasca cineva sa nu fie de acord cu mine si sa nu inteleaga sarcasmul de aici.
ai perfecta dreptate legata de tiparul feminin din filme.putine fac nota discordanta de la ce ai prezentat tu.ingeneral,strict parerea mea filmele bune.sau cum ar fi ,,Pacientul englez".Imi place articolul .
RăspundețiȘtergereMultumesc :) E bine ca macar cineva intelege ideea de aici:))
ȘtergereSuna prea perfect totul.
RăspundețiȘtergereMultumesc:)
ȘtergereEra vorba de personaje nu de ce ai scris tu aici..:))))
ȘtergereTocmai literatura a evoluat datorita diversitatii in care o tipa naspa ,eventual dar inteligenta culta este pusa fata in fata cu o papusica gonflabila dar placuta de societate.Deci Bianca are perfecta dreptate.Iar chestia se poate extinde si in zilele noastre,daca femeia e frumoasa dar are si ceva in capatana nimeni nu merge dincolo de carcasa.Poate ar trebui sa dai exemple concrete de personaje atat de minunate de noi nu pricepem si tu,da.
ȘtergereApropate tot ce am citit/vazut eu in ultimii ani mi-a creeat impresia pe care am scris-o in articol. Omul are o alta parere, o respect. Poater el a fost mai norocos si in jurul lui nu s-au adunat astfel de personaje.
Ștergerecum se zice...ca nu haina face pe om! ba faceeeeee...ai dreptate!!!
RăspundețiȘtergereUneori mai face...
ȘtergereCred ca judeci totul conform varstei tale. Pe masura ce vei inainta in varsta vei decoperi ca lumea a creat opere literare si cinematografice pt toate varstele.
RăspundețiȘtergereLiteratura: Femeia de 30 de ani, Balzac
Film: Sex and the City. Daca scriitoarea din film e femeie frumoasa, zau asa...
Nu intelegeti gresit. De fapt poate si eu am omis sa precizez. Toate parerile vin din cartile/ filmele care mi-au picat mie in mana in ultima vreme si majoritatea au fost din curentul modern. N-as spune niciodata ca Balzac sau alti clasici s-ar incadra in ideea acestui articol.
ȘtergereDa, asta e trendul comercial in ultima vreme. Dar doar daca ai timp sa te uiti la toate prostiile lor. Si nu-mi vorbi te rog cu prenumele de politete, chiar daca nu ma inscriu eu insami in personajele de care vorbesti in articol (am fata ovala).
ȘtergereCand am timp, citesc cam tot ce-mi pica in mana. Cu filmele mai usurel, poate doar serialele ce ma mai atrag.
Ștergere