Badea Bianca. Un produs Blogger.

marți, 3 ianuarie 2017

Prin ce vieți am trecut în 2016

Să fac sau să nu fac un top al cărților citite? Cred că doar am să le listez random, căci toate mi-au devenit tovarăși de nădejde în seri și nopți cu povești sau weekenduri de relaxare. Iată cele 15 vieți prin care am trecut în acest an:

1. Fluturi (vol. I, II și III) de Irina Binder - Foarte faină prima parte, dar treptat, spre volumele II și III a început să mă dezamăgească și chiar să mă obosească. Mă gândesc serios dacă să cumpăr sau nu noua carte a autoarei, Insomnii.




 
2. Seria After de Anna Todd
a. După ce ne-am întâlnit
b. După ce ne-am certat
Le-am pirmit cadou de Moș Nicolae anul trecut și am început 2016 cu povestea Tessei si a lui Hardim, doi tineri ce se îndrăgostesc dar personlitățile lor complet diferite și contradictorii le pun bețe-n roate relației. Mi-am cumpărat de la târgul de carte Gaudeamus acum 2 luni și volumul al treilea, După ce ne-am îndrăgostit. Am așteptări cam joase căci mă aștept să o cam dea în bară spre final și Anna Todd, la fel ca Irina Binder.


3. Călătoarea de Diana Gabaldon - Primul volum din seria Outlander, l-am cumpărat de la târgul de carte Kilipirim după ce auzisem numai de bine chiar și despre serial. Extraordinară carte, i-am dat 5 steluțe pe Goodreads și probabil o sa încep 2017 citind al doilea volum, Talismanul.




4. Zece respirații scurte de K.A. Tucker - După seria After a început să îmi placă stilul Young Adult. Sunt destul de asemănătoare ideile, o poveste între doi adolescenți încăpățânați, dar cu un happy end. A fost nebunie pe Facebook când a apărut prima dată în librării și nu m-am putut abține să nu o iau când am făcut rost de un cod voucher pe elefant.ro.

5. Seria Contours of the Heart - Tammara Webber
a. E ușor să te iubesc
b. E ușor să te rănesc
Același stil, aceeași poveste nebună de dragoste. Cred că treceam printr-o fază de romantism total când eram disperată să tot citesc cărți din acest gen. Dar nu regret, mi-am dat seama că îmi place și cu siguranță a luat locul stilului clasic în preferințele mele.


6. Nascută din fum și os - Laini Taylor - Datorită acestei cărți m-am dus în Praga pentru o mini vacanță de sărbători. Acțiunea are loc în faimoasa capitală a Cehiei și este atât de captivantă încât practic am fost în Praga de două ori: în imaginație, apoi în realitate. Este o carte cu elemente SF, comice și romantice, dar și cu multe învățături.




7. Căutând-o pe Alaska de John Green - Am văzut filmul Sub aceeași stea fără să știu că există și carte. Am aflat după, însă urăsc să citesc cărțile după filme, așa că am ales să citesc un alt volum al autorului. Să vă spun drept, nu prea m-a impresionat dar sunt mulțumită că am reușit să o duc până la capăt.




8.De 19 ori Katherine - John Green - O carte destul de amuzantă dar nu prea am multe de zis despre ea. E ușoară, se citește repede dar nici de data asta Green nu m-a prins chiar atât de tare pe cât voiam. 




9.Orașe de hârtie de John Green - E adevărat, mai bună decât cele două anterioare. Am descărcat și filmul dar nu prea am avut tragere de inimă să mă uit la el. Am înțeles ideea cărții dar nu sunt de acord cu ea și nu am rezonat nici cu personajele prea mult. Eu nu aș mai citi niciuna din aceste trei cărți dar le recomand totuși pentru momente de plictiseală



10. Fata din tren de Paula Hawkins - Am primit-o de la un prieten de ziua mea. Este foarte asemănătoare cu Fata dispărută, același suspans și mister de la început până la sfârșit. Tocmai am pus la descărcat și filmul, abia aștept să văd dacă se ridică la înălțimea așteptărilor.



11. Surorile Boleyn de Phillippa Gregory - Încă o carte minunată, am savurat fiecare rânduleț din cele 700 de pagini. Ni se prezintă grozava istorie a Angliei în domnia regelui Henry VIII prin ochii lui Mary Boleyn, sora faimoasei Anne. Nu e doar o poveste, ci o întreagă istorie tragică, scrisă așa de frumos și de real încât uneori, pentru câteva secunde mă pierdeam în regalitatea Angliei din acele vremuri.



12. Viața pe un peron de Octavian Paler - Cât mi-am dorit să citesc ceva de Paler!! Doamne, visam la cărțile lui. Asta a fost prima dar și ultima. Nu prea am experiențe bune cu autori români și mă așteptam ca Paler să îmi întoarcă opinia. Greșit! Cred că o să rămân doar la citatele lui de pe net.





13. Iubirea secretă a Annei Frank de Ellen Feldman - Cred că ar fi trebuit să citesc întâi Jurnalul Annei Frank dar cum nu mi-a intrat în mână, am început volumul lui Feldman. A fost ok, i-am dat 3 steluțe dar cum vă așteptați probabil, m-a lăsat cam rece. E adevărat că am aflat multe lucruri noi reale chiar dacă acest volum este doar pură beletristică.




14. Ce ne spunem când nu ne vorbim de Chris Simion - Și cartea asta o aveam în plan de vreo doi ani și abia acum am reușit să pun mâna pe ea. Nu cred totuși că am citit-o într-o perioadă potrivită. Este foarte bună, într-adevăr, doar că nu aveam starea de spirit necesară ca să mă identific cu sentimentele personajelor. Aștept și eu să găsesc un autor român pe care să nu-l mai pot lăsa din mână...



15.Cimitirul animalelor de Stephan King - Absolut deloc genul meu dar trebuia să citesc și eu măcar o carte de renumitul Stephan King. Ce pot să zic? Nu-i pentru mine la fle cum nu sunt nici filmele horror. Nu-mi venea s-o citesc seara așa că m-am întins destul de mult cu ea dar am reușit totuși să o termin și sunt mândră de mine,

2 comentarii:

  1. Și eu m-am chinuit cu " O mână de oase" de Stephan King; cred ca misterul meu favorit se regăsește în romanele scriitoarei Daphne du Maurier.
    P.S.:Îmi place noua introducere a blogului tău!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi suntem mai... altfel. Nu cred ca ne potrivim niciuna cu stilul horror.
      Si multumesc!

      Ștergere

Va ascult!