Badea Bianca. Un produs Blogger.

sâmbătă, 10 martie 2012

Profetie


Draga viitoare mama,

Nu mai e mult. In curand vei avea un pumnulet de viata in bratele tale.
Va plange, va tipa, te va tine noptile treaza, va face pipi pe oriunde, va insira murdaria in toata casa, va spune primul cuvant rusinos in public, va fugi de-acasa, va fi un mic monstrulet, va lua note proaste, va aduce acasa prietenul ala care ai vrea sa dispara.
Dar mama, te rog sa-ti amintesti ca acel mititel suflet pe care il tii in brate, e tot o viata, iar acea viata este viitorul. Tot ceea ce faci va contura viitorul. te rog aminteste-ti ca atunci cand esti nervoasa si cuvintele curg ca un rau, acele cuvinte pot ucide, pot fi ca niste pumnale. Acele cuvinte vor fi cele de care se va agata acea micuta viata. Acea fetita te va avea pe tine sa o ghideze si sa o indrume spre ceea ce va deveni.
Mama, stiu ca viata ta nu a fost mereu roz. Poate ai fost inconjurata de oameni rai, care au tipat, au mintit si au tradat; dar esti deasupra lor acum. Ai puterea de a schimba totul. Sa nu-ti lasi niciodata copilul sa sufere din cauza unor oameni ca ei. Sa incerci intotdeauna sa-l aperi si sa-i stergi lacrimile care uneori nu vor intarzia sa apara.
Cand copilul tau va veni de la scoala si va plange pentru nimicuri, sa nu ai impresia ca "este doar o faza". Pentru ca.. poate nu este. Copilul tau va veni la tine in cautare de ajutor, pentru ca tu esti paturica de salvare. Sa nu lasi pe nimeni sa raneasca viitorul pe care tu il vei creea. 
Cand vor fi momente in care vei simti ca propria ta viata te-a inselat, te rog, priveste in ochii lui si asigura-te ca si el va fi intotdeauna acolo sa te ridice. Poate nu va intelege ce se intampla, dar te va iubi, cu siguranta te va iubi. 
Atunci cand copilul tau va face greseli, nu-l mustra despre cat de grea a fost viata ta si despre cat de recunoscator ar trebui sa-ti fie. Apoi iti va ascunde lucrurile, va pastra secrete fata de tine de frica sa nu te dezamageasca. Va fi rusinat. Nu-ti va spune cand cineva il jigneste la scoala, pentru ca va crede ca nu e nimic in comparatie cu ce ai patit tu. 
Cand el te va face sa suferi, nu te gandi ca o face cu intentie. toti facem greseli. Prima masina pe care poate o va lovi, fii fericita ca el e inca in viata. Acel accident ar fi putut fi atat de aproape de o posibila disparitie.
Sa nu-l indepartezi, mama. Daca va pleca, s-ar putea sa nu se mai intoarca niciodata daca nu ii dai un motiv sa o faca. Dragostea poate construi un suflet. Dragostea poate construi o legatura pe care despartirea nu o poate distruge. Dar daca lasi acea legatura de sange sa se sfarame inainte de a incepe... vei pierde bebelusul pe care o sa-l tii in brate ani si ani.

Familiy is much more than blood...

Am visat ca sufletul mi s-a desprins de corp si intorcandu-se 2 decenii in trecut a rostit cuvintele astea la urechea unei femei nu mai tinere de 22 de ani. Desi le-a soptit la ureche, femeia nu le-a auzit, deci nu si le poate aminti. Ele si-au facut loc pana in inima ei si au ramas acolo impietrite, iesind cate unul la inveala din cand in cand. In acele momente in care ele isi faceau aparitia, cate una din frazele scrise mai sus se indeplinea, astfel incat toate au devenit adevaruri din viata ei. Acel copil s-a nascut iar ea l-a crescut exact asa cum acele cuvinte i-au dictat inimii. 
Fetita a plans, a tipat, a tinut-o noptile treaza, a fugit de acasa, a manzgalit peretii, a murdarit casa, a luat note proaste, a adus-o in pragul a numeroase crize de nervi, in pragul bolii si al depresiei. Dar niciodata fetita nu a fost iubita mai putin. Niciodata, in cei 19 ani ai sai, nu a fost singura si niciodata nu ar vrea sa schimbe nici cea mai mica particica din sufletul acestei femei, care atata amar de vreme i-a fost mama, dar mai ales prietena. 
Ea a privit-o pe mama ei ca pe o stea cazatoare. Una dintre acele stele cazatoare care isi revarsa toata lumina aurie asupra pamantului. Sub acea patura de cristale galbene era ea, fetita blond-satena, cu ochelari rotunzi gen Harry Potter, cu sprancene stufoase si neastamparata ca o caprita. 

Nu-mi va ajunge o viata intreaga sa-i multumesc si sa o iubesc atat cat merita!
Un nou concurs Blog Power, cu o tema in ton cu sezonul:  Mama,  ”trecut, prezent, viitor”,  ”asa cum o stii, asa cum este, asa cum speri sa fie”, aleasa de Liviu R. Alte elogii aduse mamei: Zeita, La multi ani, mama!, Mama




25 comentarii:

  1. In concluzie, daca nu te vei schimba prea mult spre viitor vei fi o mama grozava :>

    RăspundețiȘtergere
  2. :) îţi doresc să te bucuri mulţi ani de acum înainte de mama ta, prietena ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos ai scris.
    merita nota 10 :D
    mai ca-mi dau si lacrimile :)) :D
    e frumos sa ai asa o mama nu toti o au.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-am mai zis chestia asta odata: te invidiez :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lasa, ca atunci cand vei creste tu mare si puternic, o sa-ti faci o familie exact asa cum vrei si cum poate tu nu ai putut sa ai >:D<

      Ștergere
  5. :) Felicitari pt articol. Imi place

    RăspundețiȘtergere
  6. Să te bucuri de mama ta și de tot ce poate ea să-ți ofere. Ești norocoasă cu o mamă așa puternică și sunt convinsă că și ea este mândră cu o așa fiică. Mulțumesc că mi-ați permis să intru puțin în lumea voastră. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca si ea e mandra de mine, eu cu siguranta ma mandresc cu ea :)

      Ștergere
  7. Dragostea de mama... un sentiment placut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Atat de frumos,m-au rascolit nenumarate amintirii citind...si mamele mai presus de orice merita tot respectul din lume..desi de dese ori le mai suparam tot fac orice posibil pentru noi.Mi-a placut enorm de mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc de vizita si de comentariu, Roxy :*

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!