Badea Bianca. Un produs Blogger.

duminică, 1 septembrie 2013

Oameni cu etichetă


Îl batjocoriți, îl împingeți, îl păcăliți.
Și el acceptă tot...
Nu înțelege. Sau poate că o face dar nu reacționează cu nimic. Poate îi e teamă că ar pierde atenția - singurul lucru bun ce consideră că i l-a adus boala.
Dar e greșit. Lui nu-i trebuie atenție. Lui îi trebuie prieteni. Are nevoie de oameni care nu îl iau peste picior din cauza hainelor pe care le poartă sau a lucrurilor care îi plac; de oameni care nu îl cataloghează pentru o grimasă sau nu îi pun porecle bazate pe simptomele bolii.

Totuși nu vede unde greșește pentru că nimeni nu l-a învățat. Nimeni nu i-a spus când e momentul potrivit să se strâmbe sau că glumele cu moldoveni nu sunt binevenite lângă Prut. Nimeni nu l-a învățat că nimeni nu merită să i se spună retardat sau nebun așa cum lumea îi spune lui.
Dar ea a încercat să-i arate lucrurile astea și o va face în continuare. Mulți vor râde și de ea pentru că îi este companie. De fapt sunt sigură că deja a devenit și ea ținta glumelor răutăcioase. Dar asta nu contează pentru ea. Ceea ce spun ei e irelevant. Ei nu îi va păsa că până și el va arunca sarcasm în ea toată viața sau că uneori nu se va mai opri din vorbit despre filmele Disney. Va putea trece chiar și peste crizele lui din timpul nopții.


De ce? Cum?
Pentru că îi pasă. Poate că experiența ei cu persoane din trecut cu aceeași condiție psihică precum el o ajută sau poate e doar curajoasă dar nu contează de ce o face. Îi pasă prea mult ca să se îngrijoreze de motivele pentru care... îi pasă. Tot ceea ce are importanță este să îl ajute si poate chiar să îl salveze. Și el e un băiat deștept. Chiar e! Dar e înlănțuit nu de propria lui personalitate, ci de lipsa înțelegerii tale. Și singura metodă prin care vei putea tăia fierul și îl vei elibera este să te străduiești să nu mai observi diferența dintre tine și el.

Asta nu înseamnă că nu va rămâne cu cicatrici. Le va căra după el oriunde va merge. Dar poate va reuși să scape de sub povara privirilor voastre. Atunci lanțurile vor cădea iar el va zbura în locul unde aparține. Acolo unde are prieteni.

15 comentarii:

  1. Hei.. te inscrii la SuperBlog? :D
    www.superblog.eu
    Nu e spam... doar as vrea sa te vad cum te descurci. Imi plac postarile tale..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu mare lucru depre concursul asta dar o sa ma interesez:)

      Ștergere
    2. Pai cum, nu esti inca inscrisa la SuperBlog? Hai pune repejor manuta si inscrie-te, acolo-i multa competitie si trebuie neaparat sa ne adunam cu totii acolo. Eu sunt la a doua editie, asa ca stiu ce si cum se intampla pe acolo.

      Ștergere
  2. Facem multe lucruri pentru simplu fapt ca ne pasa. Interesanta povestea! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca doar asta stiu oameni sa faca ... sa arate cu degetul.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Oamenii care au impresia ca poti fi fericit daca mergi si traiesti in alta parte,ar trebui sa invete ca durerea nu functioneaza astfel.Oriunde te duci,o iei cu tine."

    Este trist ca oamenii stiu sa judece doar ambalajul..Si ma calca pe nervi ca ei nici macar nu se uit in nenorocita aia de oglinda.Este noros sa o aibe pe ea..nu multi avem un spijin ca al lui..Ar trebui sa ne pese mai des,si sa aruncam cu noroi in altii,mai rar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot suntem pusi pe critici si judecari, macar sa judecam sufletul, nu doar aparentele. Dar asta nu o sa se intample niciodata pentru ca nimeni nu stie ce se afla in sufletul altuia.

      Ștergere
  5. As fi vrut sa am si eu privilegiul sa ii fiu alaturi..sa ma lase sa o fac....dar ea nu mai este....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este, dar nu pentru tine. Iar tu trebuie sa stii ca unii oameni nu raman in viata noastra pentru totdeaua si sa inveti sa ii apreciezi cu adevarat doar pe cei care o fac.

      Ștergere
  6. Ti-ai schimbat putin felul de-a scrie. :)

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!