Badea Bianca. Un produs Blogger.

vineri, 22 noiembrie 2013

Lasă-ți copilul să salveze lumea


Într-o altă lume și-ntr-un alt timp exista un război. Oamenii care au supraviețuit l-au numit Războiul Culorilor. Regina Roșie punea stăpânire pe oraș după oraș și își trimitea pictorul să-i revendice pământurile. Pictorul era un proscris al armatei ei, un soldat decorat dar fără niciun folos Reginei. Acum el servea unui singur scop: să picteze. 
- Copii, stați înăuntru! se auzea strigătul unei mame de la o fereastră.
- Mami, mami, ce fel de mașină e...
- Înăuntru, înăuntru! femeia strigă disperată în timp ce își ia copilul în brațe.
Toate ușile din oraș s-au închis, zăvoarele s-au tras, liniștea s-a așternut peste străzi. O mașină ciudată se plimbă printre și pe deasupra clădirilor, purtând simbolul Reginei: o inimă mare roșie. În final, mașina ajunge în centrul orașului, având un scut de flăcări.
- Mami, este...

- Da, este Pictorul Roșu. Ia-o pe sora ta și duceți-vă în cameră.
Marcus ia mâna surioarei lui și urcă amândoi scările.
- Marcus? Marcus?
- Shh... Băiatul se cațără pe un scaun și privește pe fereastră, dar tot ce putea vedea era  colțul casei vecinilor.
- Marcus? Cine-i Pictorul Roșu?
- Fură copiii dacă sunt răi.
- Marcus, eu sunt rea?
- Taci, vreau să îl văd.
- Marcus, mi-e frica.
- Și mie. Și mie.
Motorul, ce asurzea întreg orașul s-a oprit dintr-o dată. Flăcările se sting și tot ce rămâne e doar fumul. Un om în gri coboară, mic, îndesat și cu o mască pe față palidă ce părea a-l proteja de fumul mult prea dens. Era prăfuit, acoperit de funingine dar părea că își ascunde fața morbidă în spatele măștii. Scoate din mașină o pensulă uriașă, îi bagă vârful în portbagaj și o scoate plină de vopsea roșie, pe care împrăștie pe prima clădire de lângă el. 
- Marcus, Marcus, e sânge! țipă fetița disperată. Vopseaua e din sângele oamenilor!!
- Ariana, trebuie să salvăm orașul!!!

***

Ajută-l pe Marcus să scape de Pictorul Roșu. Desenează-i mașina visurilor tale și trimite-i-o pentru a învinge mașina cu vopsea. Fă echipă cu Marcus și readu soarele în oraș!



Lasă-ți copilul să salveze lumea!

Toyota organizează concursul Dream Car Art Contest prin care cei mici sunt invitați să creeze un desen înfățișând mașina visurilor. 
Citește-i copilului tău povestea de mai sus, îndeamnă-l să creeze desenul, înscrie-ți-l în concurs și puteți câștiga o excursie în Japonia, toate costurile fiind acoperite de organizatori.
Să curgă inspirația și mult succes!

1 comentarii:

Va ascult!