Badea Bianca. Un produs Blogger.

luni, 8 iunie 2015

Scuzele nu sunt suficiente


Mi-am cerut scuze, ce vrei mai mult? Oricât aș încerca să-mi cer scuze, nu contează pentru tine. Putem să încetăm acum, doar mi-am cerut scuze!

Nu, nu și nu. Problema nu e rezolvată doar pentru că tu ți-ai cerut scuze. Și nici eu nu mă simt mai bine pentru tu ai făcut asta. De când ai impresia că un simplu cuvânt poate să te absoalvă de vină? De ce crezi că un singur cuvânt poate să vindece răni? De când ai dreptul de a scuipa cuvinte și de a face fapte negândite pentru ca mai apoi să ai pretenția să treacă totul cerându-ți scuze? Știu că am fost toți învățați că aceste cuvinte sunt magice dar adevărul e că la un anumit moment, magia se poate transforma în bâlci. Ele nu mai vindecă, nu mai iartă, nu mai au puterea de a împăca oameni sau de a salva relații.


La început poate exista falsul sentiment că scuzele funcționează, dar după un anumit timp, pe măsură ce problemele noastre devin mai mari, faptele mai apăsătoare și vorbele mai dure, până și faimosul Îmi pare rău își pierde din magie. Acel scuze spus în grabă la fotbal când îți lovești coechipierul nu mai are același efect atunci când rănești sufletul unei persoane.

In ultima vreme scuzele mai mult mă dezamăgesc decât mă alină. Pentru că nu e ca și cum m-aș ciocni de un om pe stradă. Nu poți să mă rănești ca mai apoi să te porți ca și cum nimic nu s-a întâmplat, e al naibii de iritant! Știi, pentru mulți oameni e destul de greu să-și admită vina și să-și ceară scuze. Culmea e că pentru tine a devenit mult prea ușor. Revino-ți, căci eu n-o să-ți mai accept scuzele goale.

4 comentarii:

  1. e bine sa ai puterea sa nu accepti scuzele...de obicei, povestea se repeta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar ca de cele mai multe ori parem persoane rele cand nu le acceptam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie-mi par de bun augur cand sunt sincere. Din pacate nu functionam pe "ierti si uiti si esti ca inainte". ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Desi fiecare gresim la un moment dat, mai ales fata de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca atunci cand apar de prea multe ori devin inutile.

      Ștergere

Va ascult!