Badea Bianca. Un produs Blogger.

duminică, 10 noiembrie 2013

Planuri de viitor

A apărut o nouă probă la SuperBlog 2013 și pot spune cu entuziasm că este în topul preferințelor mele. De ce? Pentru că este printre puținele, poate chiar singura cu care am o legătură reală și nu mă simt forțată să fac reclamă.
Să vă lămuresc și despre ce este vorba acum. CND Turism ne invită la această probă 18 să trăim visul american experimentând programul despre care probabil că ați auzit mulți, work and travel. Experimentând imaginar vorbind, bineînțeles, că doar nu vom da toți participanții fuga acum până în America pentru a avea ce povesti.

Philadelphia

Acum să explic și de ce am spus că am o legătură cu această probă. Nu, nu am fost niciodată în State, but I'm going to!! M-am înscris chiar săptămâna aceasta pentru ca în vara anului viitor să am o călătorie fantastică în America.
O să vă vorbesc un pic despre așteptările pe care le am de la această aventură ce sper eu că-mi va aduce mai multă independență, maturitate, încredere în forțele proprii și de ce nu, chiar câțiva bănuți?
În primul rând o să vă mărturisesc că m-am înscris împreună cu iubitul meu. Sunt extrem de încântată pentru acest lucru având în vedere că o să avem 3 luni și jumătate doar ale noastre, în care vom conta doar noi. Sunt convinsă că această perioadă în care vom sta împreună va consolida relația noastră și vom deveni mult mai apropiați. De asemena cred că am noroc că ne vom însoți unul pe altul, căci vom scăpa de acea perioadă de incertitudine din momentul în care vom ajunge într-un loc total străin și extrem de departe. Trebuie să vă liniștesc totuși, chiar dacă v-ați duce singuri, un reprezentat al firmei unde veți lucra vă va aștepta negreșit la aeroport și vă va însoți la locul unde veți petrece cele mai uimitoare momente din viața voastră.

Am vorbit până acum doar despre părțile relativ ușoare din acest program. Normal că există și chestii care m-au făcut să zăbovesc puțin asupra deciziei de a mă înscrie sau nu. Jobul. Sau joburile. Pentru că da, principalul obiectiv al programului work and travel este de a ajuta studenți (Atenție, se acceptă doar studenți la zi la o facultate acreditată) să obțină un loc de muncă pe perioada verii în Statele Unite ale Americii. Acum vreau să intru puțin în detalii. Poate nu știți dar există niște cheltuieli substanțiale de plecare ce constau în taxa de înscriere și biletele de avion, bineînțeles banii de buzunar și cazarea ce va trebui plătită tot din venitul nostru. Și trebuie să recunosc că toții banii ăștia adunați nu reprezintă deloc o sumă de neglijat. Cum sunt (încă) dependentă de părinți, nu aș vrea să-i chelesc de aproape 3000 de dolari și eu să nu fiu în stare să le înapoiez banii. M-am interesat așadar de la prieteni care au participat deja la acest program și am aflat că banii câștigați nu doar că acoperă cheltuielile, dar rămân suficienți și pentru cumpărături, suveniruri și evident, distracție.

Voi continua tot cu niște detalii și chiar vă voi ruga să mă ajutați cu câteva păreri. Haideți să vă expun situația. Acum că am luat decizia (corectă) de a mă înscrie fără regrete, următoarea întrebare este În ce parte a Americii mă voi duce? Coasta de Est: New York, Washington DC, Philadelphia. Joburi mai multe, dar mai slab plătite. Cazare și bilet de avion mai ieftin, dar distracție mai multă. Coasta de Vest: Bilet mai scump, dar joburi mai bine plătite. Cazare mai ieftină, dar distracție mai puțină. 
Înțelegeți acum dilema mea? Ce să aleg? Șansa de a câștiga mai bine dar să ratez ocazia de a vizita toate acele fantastice locuri și orașe pe care le vedem doar în filme sau distracție cât cuprinde dar să obțin mai puțini bani? Nu aș vrea totuși să mă chinui să-mi găsesc un al doilea job doar pentru că nu câștig destul la primul și să lucrez aproape non-stop doar ca să-mi acopăr cheltuielile. M-ar interesa foarte mult să aud cât mai multe păreri așa că vă rog, ajutați-mă cu această problemă. Ce mă sfătuiți?


Am trecut și de partea cea grea și sunt sigură că voi trece și acolo de tot ce înseamnă momente dificile, epuizante poate sau cel puțin obositoare. Voi afla acolo că pot să-mi ating și chiar să-mi depășesc limitele, voi învăța cum să mă descurc într-o lume extravagantă și voi descoperi lucruri pe care nu le știam nici chiar despre mine.
Poate veți spune că sunt prea optimistă. E adevărat că mi s-a întâmplat uneori să am așteptări prea mari doar pentru ca în final să rămân dezamăgită. De data asta aleg însă să risc și să-mi mențin ridicate așteptările de la acest program pentru că simt eu așa, cu ajutorul intuiției mele, că mă voi întoarce în țară cu mai multă experiență și amintiri de neuitat.

14 comentarii:

  1. Stii cumva daca acest progam e valabil si pt facultatea de medicina din bucuresti? Dar pt universitatea de info din bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programul este valabil pentru orice student la zi sau masterant, indiferent de facultate atat timp cat aceasta este acreditata.

      Ștergere
  2. Bianca, draga mea, eu nu am fost acolo, dar te invidiez la maxim ca poti sa o faci inca, si faptul ca mergi cu iubitul tau e minunat. Cred ca veti trece printr-o experienta extraordinara.
    Cat despre alegere...ce sa spun? Bani mai multi, r insemna ca dupa lunile de munca, va permiteti sa calatoriti mai mult. Deci as alege varianta asta. Oricum, alaturi de el, va fi distractiv oriunde te-ai duce. Am inteles totusi ca majoritatea aleg coasta de est. Cred ca reprezentantii unei agentii te-ar putea sfatui, dar si eventualii cititori care au trecut printr-o asemnea experienta. Eu nu am facut-o decat in vis. Iti dau asa dar si visul meu, sa il iei cu tine, sa viziteze America. Si te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai fost atat de convingatoare, Dana, in articolul tau incat chiar eram convinsa ca tu ai participat si ma gandeam sa te stresez cu detalii si pareri:))
      Daca am noroc voi gasi si pe Coasta de Est un job bun dat repet: daca am noroc. Dar chiar de gand sa iau in considerare sfaturile voastre.
      Multumesc mult si te pup!

      Ștergere
    2. Hehehe, trebuia sa fiu convongatoare, Nu? De fapt, singurul lucru la care chiar ma pricepeam era creditul BRD Work And Trabel, pe care chiar l-am predat cursantilor. In rest? Lectura pe net si inspiratie. SI vis. Mult vis, acolo unde aripile nu pot sa zboare. Inca o data, iti tin pumnii, iti doresc sa pleci sa s ne povestesti la intoarcere o multime de lucruri minunate.

      Ștergere
  3. Hmm...poate voi avea si eu la facultate aceasta ocazie..tu sigur pleci?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da la vara. Deja am platit o parte din taxe. Esti la liceu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-adevar, nimic nu cade din cer! Pentru orice realizare este nevoie de foarte multa munca si de un strop de noroc. Dar numai cine incearca poate afla ce si cum, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  6. Los Angeles nu e pe coasta de vest? Eu acolo as merge, soare, ocean, plaja si bacsisurile ar trebuie sa fie pe masura, si dupa, la sfarsit iti aloci vreo luna- doua sa vizitezi tot ce iti doreste inimioara.

    In alta ordine de idei, iti doresc sa ai aventura vietii tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, ba da, am scris aiurea :D Mersi de observatie.
      Problema este ca nu am cum sa-mi aloc o luna, doua pentru vizite atat timp cat eu trebuie sa muncesc trei luni, exact cat e vacanta de vara.
      Multumesc de urare si de comentariu!

      Ștergere
    2. Bianca, am citit pe diferite site-uri cand ma documentam si toata lumea spunea ca e pacat sa nu profiti macar de o parte din octombrie pentru a calatori, daca ai strans ceva banuti. Acum depinde cat se accepta absentle la tine la facultate...dar eu tot as sacrifica o sptamana doua de scoala. Cine stie daca vei mai avea ocazia.

      Ștergere
  7. "Coasta de Est: New York, Washington DC, Los Angeles." Honey, Los Angeles scoate-l de aici, ca e pe coasta de vest!!! Si....succes in SUA! Nu stiam ca pleci cu prietenul tau, e bine ca vei avea un sprijin de nadejde acolo unde mergeti!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata, am corectat, nu stiu la ce ma gandeam :)) Mersi ca mi-ai zis!
      Pinky, draga, mult succes si tie! Sa ne intoarcem toamna viitoare si sa povestim cum a fost :D

      Ștergere

Va ascult!