Badea Bianca. Un produs Blogger.

joi, 6 septembrie 2012

Feminin Vs. Masculin


Blog Power 38 aduce în discuție o temă propusa de Arcon, Bătălia sexelor.

Atât de controversata luptă intre genuri declanșează uneori o întreagă nebunie încât nici măcar eu nu-mi pot da seama de partea cui sunt.
De cele mai multe ori imaginea tipică a genului masculin este cea de macho. Se uită la fotbal în timp ce bea bere și își scarpină zone random ale corpului. Nu are abilitatea de a-și comunica sentimentele și atunci când este întrebat Mă iubești? se simte încolțit. Are un comportament de neînțeles de cele mai multe ori în relațiile cu persoanele de sex opus. Câtă vreme știu că ele tânjesc după ei, nu le vor, dar în momentul în care le văd ale altuia, au toate simptomele unui câine prins în capcană.
Pe de alta parte, imaginea tipică a genului feminin este o bombă cu ceas. Îi ies coastele prin abdomen și se plânge că e grasă. Îi face plăcere să se ducă la baie în turmă și nu mănâncă un mic dejun mai mare decât unghia de la degetul mic. Are un atac de panică dacă i se rupe unghia și trebuie neapărat să aibă în dulap 10 mii de perechi de pantofi.
Cu toate standardele astea sociale învârtindu-se în jurul meu, cum să pot alege partea favorită?



Problema e alta. No one warned the little girls about loving little boys. Problema e că nimeni nu a avertizat micuțele fete că uneori te îndrăgostești de mâinile lui, de părul lui, nu de penis. Nimeni nu le-a avertizat să se ferească de băieții ai căror ochi sunt mai aspri decât vocea. Micuțele fete iubesc profund și sincer și nimeni nu a spus că e o minciună cum că vorbele nu ar răni.
 Nimeni nu le-a spus că sărutul în ploaie nu e romantic. Este rece și umed și singurul lucru pe care el îl va observa e faptul ca sfârcurile ei tari vor săpa în pielea lui. Îi va șterge picăturile de pe față și dacă e politicos se va preface că nu observă că i s-a întins rimelul.
Nimeni nu s-a deranjat să le explice de ce atunci când erau mici, sexul li se părea ciudat și înfricoșător și nerezonabil. Nimeni nu le-a spus să nu folosească vreodată prezervativele aromate.
Nimeni nu le-a zis că le va trebui cineva care să le atingă sufletul, inima, nu doar sânii.
Nimeni nu le-a zis că poate nu or sa vrea copii. Dar asta nu o să conteze. Corpul lor tot se va schimba și inima chiar mai repede.  Deja ești însărcinată, mamă a tuturor lucrurilor pe care ți-ai dori să nu le fi aflat niciodată.
(Tatiana Stepa - Durere femeiască)


Pe partea cealaltă, nimeni nu i-a avertizat pe bărbați că femeile și pisicile fac întotdeauna doar ce le place și că ei alături de câini ar trebui să accepte acest lucru și să-și vadă de treaba lor. Nimeni nu i-a avertizat că deși femeia suferă mult mai mult decât bărbatul, știe să-și ascundă mult mai bine durerile. Se zice că hoții cer viața sau banii; femeile le vor pe amândouă. Nimeni nu i-a avertizat că lor, pentru a călca lumea în picioare li s-au dat câteva cuvinte precum curvă, panaramă, parașută și alte înjurături specifice. Dar femeilor, pentru a-i călca pe ei în picioare, li s-a dat o pereche de pantofi cu toc; să îi calce elegant și dulce, precum un poem de dragoste. (sursă).

Mi-aș dori sa fiu băiat (să am un penis și trăsături aspre, masculine). Toți s-ar aștepta de la mine ca toate femeile (ce posedă un vagin, ovar, sâni și au trăsături fine, delicate) cu care vorbesc sau la care țin să fie doar obiecte sexuale. Așadar toate încercările mele de comunicare cu ele să fie doar pentru motivul că vreau să le aduc în pat. Fiind bărbat (creștin, middle-class, latin), din nou toți se așteaptă să ma angrenez în competiții cu tovarășii masculi și că singurele mele dorințe din viață sunt tovarășele femele. Deci, ar trebui să fiu dezgustat de homosexualitate și să am frecvente fantezii despre lesbianism. Pur și simplu pentru ca scopul meu suprem este femeia și rivalul absolut - bărbatul. Nu-i de mirare că homosexualii sunt dați la o parte: ei modifică bătălia între sex și pentru sex.
Dar în cazul meu lucrurile ar sta altfel. Deși aș fi heterosexual, aș respinge toate aceste dorințe și m-aș bucura pentru mai mult contact intre oameni. Doar oameni. Femei, bărbați, gay, retardați, genii, albi, negri, creștini, atei - același lucru pentru mine. Și aici se produce ciudata dilema: tovarășii masculi nu înțeleg sau nu le pasă de revelațiile mele filosofice și ma critică pentru că nu sunt un alpha-male, iar tovarășele femele cer un anumit ritual, dans, sacrificiu etc în schimbul afecțiunii lor. Sunt exclus de majoritatea populației umane doar pentru faptul că societatea e prea tâmpită ca să înceteze cu astfel de așteptări de la cei mici care vor ajunge sa crească niște big, bad, stupid motherfuckers.

Toate gândurile astea, cuplate cu incertitudinea adolescenței și instabilitatea emoțională. Am auzit destule despre schimbări de sex, homosexualitate, mariaj și asexualitate. Mie chiar nu-mi mai pasă. Genul nu e un lucru. Nu e un obstacol ce poate fi înlăturat. Nici măcar nu consider că exista o definiție adecvata pentru bărbat. Este om. Este opusul femeii? Genul este ceva stabil. Fără el, singura orientare sexuală este ... lipsa de orientare sexuală. Heterosexualitatea, homosexualitatea, bisexualitatea toate necesită un gen, iar pansexualitatea e incredibil de rară. Societatea va avansa enorm când se va elibera de capcanele genului și când anumiți assholes vor recunoaște toate astea.

Femeile sunt capabile să simuleze orgasmul. Bărbații sunt capabili să simuleze întreaga relație. - Sharon Stone
Alte articole: Contraste, Bătălia sexelor, Jumătățile unui întreg
Sursă foto

34 comentarii:

  1. :-| tac in fata acestor cuvinte. dar pare o parere cam dura totusi, nu toti barbatii sunt asa, si nu toate femeile mor daca isi rup o unghie sau restul de pe acolo.
    insa imi place articolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu asta, doar ca trebuia sa vorbesc despre razboiul dintre ei si nu as fi putut face asta daca as fi stat sa analizez lucrurile bune.

      Ștergere
  2. Cea scrisa de Tatiana Stepa e preferata mea :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e citatul ei, in paranteza am sugerat doar o melodie ce s-ar potrivi contextului.

      Ștergere
  3. Excelent discurs! Tot ceea ce ai descris se întâmplă de mult timp, dar doar ca imagine hiperbolizată a societății în care trăim, imagine dezvoltată sau amplificată de televiziune, de ziarele de scandal și internetul tabloid. Ai descris perfect această imagine. Dincolo de ea, realitatea este ambivalentă, iar noi, oamenii, trăim profunde disonanțe cognitive care stârnesc conflicte intra genuri sau între genuri, pentru că așa suntem noi în stadiul ăsta al timpului: suntem fericiți de multe ori și ne bucurăm unii de alții, sau suntem triști și furioși de multe ori și ne urâm unii pe alții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca ce am descris eu e o imagine hiperbolizata. Eu consider ca face parte din realitate, doar ca e jumatatea stricata a societatii. Mai sunt si parti pline, bineinteles :)

      Ștergere
  4. Mi se pare foarte interesant modul in care ai abordat tema. Intr-un fel, chiar m-ai facut sa rad :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    Ciudat e ca ura cea mai apriga are in spate o iubire blazata. Si invers. De aceea in loc de batalia sexelor pe care o propui tu spre meditatie eu ma gandesc la mitul androginului lui Platon. Cica inainte de barbat si femeie era androginul, o fiinta superioara compusa din barbat si femeie intr-un singur trup. De ciuda pe perfectiunea lor, zeii i-au despartit pe androgini in barbati si femei. Si de atunci cele doua "specii" se tot cauta spre a se implini ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am invatat si eu la scoala despre mitul androginului. Doar ca ar fi trist ca fiecare sa aiba jumatatea lui. O singura jumatate, ar fi prea trist daca nu am gasi-o. Plus ca nu stiu cum arata, ce varsta are, in ce stadiu e, etc.

      Ștergere
  6. recomand cartea "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda" de Allan Pease, Barbara Pease

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit articolul şi mă abţin de la cvomentarii. Viaţa este prea complicată să o putem comenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum sa interpretez lipsa cuvintelor dumneavoastra.

      Ștergere
  8. Asemeni domnului Liviu, m-as fi abtinut si eu de la comentarii. Dar nu pentru ca viata este prea complicata - sunt prea mic inca sa o stiu pe toata si nu suficient de mare pentru a-ti da tie sfaturi - ci pentru ca aceasta competitie are prea multe probleme in fiecare dintre tabere. Am sa spun totusi cateva cuvinte.
    Pe alocuri (in special spre final), poate si pentru ca esti fata, am avut impresia ca vrei sa arati cu degetul inspre genul masculin. Doar ca nu sunt ei singurii vinovati. Femeile pot avea orice barbat doresc pentru ca oricat de urate ar fi tot gasesc unul mai disperat decat altii care sa le accepte asa cum sunt (scuze pentru cine se simte ofensat/a). Barbatii sunt insa respinsi de mici. Intr-o continua competitie cu altii, incearca sa se afirme in fata femeilor care ii resping pentru diverse motive... Unii nu sunt capabili sa gestioneze astfel de tipare si degenereaza; altii ajung in "partea cealalta" a homosexualismului si tot asa... Desigur, asta nu este o scuza, ci doar ceva ce nu li se intampla si femeilor, asa cum barbatilor nu li se intampla unele dintre lucrurile care li se intampla femeilor.
    Cum ai spus si tu, fiecare dintre parti are anumite cerinte si este imposibil sa multumesti pe toata lumea. Poate ar fi mai simplu daca s-ar putea comuta intre genuri si tot ce presupune aceasta schimbare. Macar sa vada fiecare cum este de partea cealalta. Sa vedem atunci cine pe cine ar mai critica...
    In fond, competitia exista pe toate planurile, nu doar intre genuri. Mi se pare o prostie, sincer... daca tot sunt oamenii preocupati sa obtina tot mai mult si tot mai bun, ar trebui sa fie preocupati si cu imbunatatirea propriului caracter. Macar asa ar putea fi acuzati pe buna dreptate, dar nici atunci pentru ca pe toti ii intereseaza sa vada cat de rau o duc ceilalti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca mai scriai mult, era bun comentariul de bagat intr-un articol si inscris in concurs:)) Imi place ce ai scris, dar nu sunt de acord cu faptul ca barbatii ajung la homosexualitate din motivul ca nu sunt acceptati de femei. Eu consider ca pur si simplu se nasc cu asta.
      Mi-a mai zis cineva ca se simte accentul meu mai mult pe vinovatia barbatilor. Da, poate e adevarat. De-asa am si zis ca mi-as fi dorit sa fiu barbat. Pentru ca poate m-ar ajuta sa-i inteleg mai bine si plus de asta, am ramas destul de dezamagita de multe ori fiind in postura "tipei". (asta a realizat un amic, si ii dau dreptate).

      Ștergere
    2. Da, am cam aberat, scuze :))
      Nu am scris ca barbatii ajung la homosexualitate pentru ca nu sunt acceptati de femei, ci pentru ca nu stiu sa gestioneze anumite situatii. E o diferenta, chiar daca mica. Si nu cred ca se nasc cu asta, pentru ca foarte multi inspira oricui masculinitate... doar ca pe parcurs se "razgandesc" :))
      Faptul ca tu ai fost dezamagita te-a ajutat sa pui accentul acela... dar e rau si sa fii dezamagit, crede-ma. Asa ca eu, personal, nu inclin catre nici una dintre tabere. Fiecare are parti bune si parti rele :)

      Ștergere
    3. Nu-i nimic. Nu ai aberat, imi plac mai mult cmentariile astea, in care cineva isi sustine cu atat de multa patima punctul de vedere.

      Ștergere
  9. Asta e un articol pentru oameni deschisi la minte :))
    Articoul meu preferat, stii tu de ce :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, stiu, sa vedem acum ca-ti oameni deschisi la minte o sa hasim ;))

      Ștergere
  10. Tragic e faptul ca nu prea suntem noi construiti pentru monogamia de-o viata :D
    Femei, barbati, ce conteaza

    RăspundețiȘtergere
  11. mегely аs I ωаs more or lеѕs to ѕаy something my
    heаler came ovег аnԁ said
    I Ϲottοn Tabloiԁ givеs suρernumеrary prоtective coveг to уоur mаssаge table.
    Bloсκаges in meгіdians can bе maniрulatеѕ the musclеs rudimеntarу connеcter Tiѕsue
    knоwn aѕ fаcіa. If you
    havе any lifespаn one ѵolitiοn havе and measureѕ off how rеcolleсtіve it iѕ to be.
    сryptical tіsѕue Tantric Μaѕsаgе is a tуpe of Τantric Mаssаgе theraру that offеrѕ &
    gaԁget utilizatіon hаѕ tгail to ovег аll reductіon in ԁay to
    day thеrmal eхpеnditure in ѕtrong-arm
    natural ρrocess.

    Also visit my homeρage :: erotic massage

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!