Badea Bianca. Un produs Blogger.

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Încercare eșuată

Da, cam așa a fost ultima mea încercare de a găti. Eșuată. Ce am vrut sa încerc? Curcan cu ciuperci. Nimic mai simplu, nu? Doar că... a fost o diferență enormă între ce trebuia să iasă și ce a ieșit:

A doua imagine arată ca și când ar fi vomitat Kyra. Știu. Am încercat totuși să iau o înghițitură, gândindu-mă că poate e ca la oameni și aparențele înșală. Neînțeleaptă decizie! M-a durut stomacul toată seara.
Ciudat rateul ăsta al meu, asta în condițiile în care, deși nu am încercat eu prea multe rețete până acum, mai toate mi-au ieșit. Cu excepția unor fursecuri pe care le-am nimerit mai mult sub format de pâine coaptă. Aaa da, și prima încercare de clătite a ajuns la coșul de gunoi. Dar am avut și câteva tentative foarte gustoase, gen pui senegalez, mere coapte cu miere și alte dulciuri.

Trebuia totuși să-i întorc cuvintele lui mamaie cum că aș fi bună de măritat acum ca știu să fac mâncare. Nu cred că m-ar ține cineva dacă i-aș pune așa ceva pe masă. De fapt.. nici eu nu m-aș ține în casă. De-asta când o să fiu mare, mare o să câștig suficienți bani cât să mănânc în fiecare zi la restaurant. Chiar așa!
Ideea e că nici măcar nu știu ce am greșit de a ajuns așa un dezastru. Trebuia să fie un sos rozaliu pe deasupra, mie mi-a ieșit căcăniu. Niște reacții chimice sigur au avut loc pe-acolo prin tigaie, dar cum îmi zicea cineva, astea-s detalii.
Să nu mai zic de faptul că deși trebuia să prepar curcan, eu am scos din congelator cocoș. După ce era gata dezghețat și am realizat oroarea, am zis ca Eeeh, adaptăăm! Curcan cu ciuperci = Cocoș cu ciuperci. Nu-i mare diferență :D. Altă decizie neînțeleaptă! Pe lângă faptul că am greșit păsărica, n-am folosit nici tipul de carne indicată. Cocoș, cocoș, asta e! Dar măcar de i-aș fi folosit doar pieptul, dar eu mai cu moț, m-am băgat și ... la picioare. Uite așa au ajuns în tigaia cu pricina două pulpe de cocoș și un pieptuleț pricăjit, căci, ce-i drept, nu era prea musculos masculul. (asta deși mi se spunea clar că timpii respectivi de preparare se potriveau doar pentru piept.)
Astfel pieptul mi s-a ars și pulpele nu s-au făcut îndeajuns. Și sosul a fost cleios.
În schimb, stați liniștiți, nu am murit de foame. (Noroc cu mami). Mi-a făcut niște chestii tare simpatice, de până și Kyra s-a lins pe botic.
 

Deci, dragilor, vă recomand ca în posibilele dumneavoastră încercări în ale bucătăriei să respectați întocmai pașii indicați.
Aaa da. Și să nu greșiți păsărica!


31 comentarii:

  1. :))) despre asta ziceai intr-o seara la cafea?

    RăspundețiȘtergere
  2. ft tare sfatul de la final :)) da incearca si tu pui sau ceva mai usurel :)) curcan...iccch. pare complicat :D

    RăspundețiȘtergere
  3. E amuzanta postarea,cat despre gatit,totul e sa incerci si sa incerci si iarasi sa incerci :D.
    Eu sunt un dezastru in bucatarie si m-am consolat de mult cu gandul,dar cred ca daca vrei se poate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi s-ar lua pana la urma si de atatea incercari :D

      Ștergere
  4. eh ..se mai intampla :))
    m-ai amuzat la faza cu pasarica :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eh... mai ai destul timp sa inveti :) Esti foarte tanara!
    M-a amuzat incercarea ta...povestirea despre ea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tanara dar de acum trebuie sa incep sa invat :D

      Ștergere
  6. Da, mare grija sa nu gresiti pasarica :)) Ma rog, sfatul bun era sa nu incepi cu lucruri complicate, pentru ca sigur nu iti ies. Plus ca ciupercile sunt pretentioase, nu rezista mult si nu se arunca in orice... Dar e bine ca ai incercat. Macar ai castigat experienta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cat de folositoare ar fi experienta asta, poate mi-ar fi trebuit una mai reusita cat de cat :D

      Ștergere
    2. Este, pentru ca ai invatat ceva.

      Ștergere
  7. Amuzant mod de a povesti despre dezastrul din bucatarie. Ai tot timpul sa inveti. Pariez ca data viitoare va fi mai ceva decat al celei de la care te-ai inspirat. ;)
    Felicitari mamei tale!

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa-ti iasa data viitoare sunt sigura! >:D< si chiar amuzanta faza aia :)))
    Cat imi plac alea facute de mama ta sunt asa dragute. :x

    RăspundețiȘtergere
  9. :))) nu te lasa ! E ca la sport, exerseaza, exerseaza !!
    Sunt convinsa ca nici lu' mami nu i-a iesit din prima :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanvisurile din poza au iesit din prima :D Dar unele chestii nu cred :D

      Ștergere
  10. A meritat sa incurci pasarica pentru postarea asta :)))
    Ma tot gandeam ce nu ti-.a iesit? Carnea de pasare se face frumos la tava, oricum ar fi sosul....ciupercile n-au cum sa fie rele
    Poate ceva nu-i in regula cu cuptorul tau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Punand pieptul in aceeasi cratita cu pulpele cred ca e normal ca unele sa se arda si altele sa nu se faca :))

      Ștergere
  11. eh ai timp sa inveti, din greseli se invata, macar ai incercat, mie una nu imi place in bucatarie, nu prea le am cu gatitul :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti doresc si tie atunci sa ai suficienti bani cat sa mananci mereu la restaurant :))

      Ștergere
  12. Care este reteta pentru sandwichurile cu gargarite? Inafara de sunca, masline rosii si paine ce a mai pus mama ta?
    Reteta pentru pui si ciuperci altadata :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu e mare lucru de facut. Decat de aranjat chestiile frumos pe paine si in farfurie.

      Ștergere
    2. Ce chestii? Ce e sub felia de paine? De unde a luat reteta?

      Ștergere
    3. Nu-i nicio reteta. Am vazut pe facebook o poza cu un platou din asta si ne-am hotarat sa facem si noi. Pe felia de paine e doar branza topita si felia de sunca presata.

      Ștergere
  13. ce bine ma simt =)) nu sunt singura care nu stie sa gateaca;)) heh:))

    ce gargarite delicioase! <3 yummy <3

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!