Badea Bianca. Un produs Blogger.

marți, 12 martie 2013

Ghidul de gramatică


.... al unui idiot:

1.Studiile arată că propozițiile chiar conțin cuvinte!!
DA: E o fotografie foarte frumoasă! Ai făcut o treabă excelentă.
NU: Vai, frumooooos!
2. Nu știi să vorbești nici în limba natală și te dai pe englezește? Se zice you're welcome! , nu your welcome!. (your grammar is the reason I drink)
3. Majoritatea browserelor vin cu o funcție de corectare gramaticală. Dacă postezi un cuvânt greșit, probabil nu dădeai prea mare atenție la ceea ce scriai, așa că mai bine rămâneai tăcut. (Vezi 9)
4. Dacă folosești emoticoane și nu le cunoști semnele, nu le scrie din amintiri, ci fă un efort și caută-le. M-am săturat să-mi sucesc gâtul încercând să descifrez ce ai scris.
5. Dacă lași un comentariu rapid nu e nevoie să începi cu majusculă, dar asigură-te ca folosești punctul pentru a da de înțeles când ți se termină un gând și când începe altul. Atunci când scrii o postare, însă, te rog,  folosește neapărat literă mare la începutul propoziției. Îți face munca să pară mai serioasă și cu siguranță te vei deosebi de un copil de 12 ani.

6. Frumos este extra folosit. Încearcă genial, splendid, minunat, fantastic, etc. Personal, ador adjectivul strălucitor. Fii creativ!
7. Să mâncăm bunica!. Să mâncăm, bunica! Aici, virgula este folosită pentru protecția bunicii. Ai grijă!
8. Te rog, folosește acea jumătate de secundă pentru a tasta tu, și nu u. Era drăguț când aveai 5 ani, dar dacă ești suficient de mare să folosești internetul, ești și suficient de mare să folosești big-kid words.
9. Dacă nu ai nimic să spui, mai bine taci. Uneori, un like spune mai multe decât ar putea-o face un comentariu. E mai bine să taci și să lași oamenii să creadă că ești un idiot decât să vorbești și să înlături orice îndoială. - Mark Twain.
10. În caz că vrei să folosești mai multe semne de exclamare (deși probabil unul ar fi suficient), atunci asigură-te că toate sunt în regulă. Să tastezi Mișto!!11111 denotă că nu prea te pricepi să folosești tastatura.

Notă: Autoarea acestui text este om și nu este ipocrită. Susține că face de fiecare dată o treabă bună când își verifică propriile scrieri, dar întotdeauna exista riscul de a greși (se lucrează la acest aspect). Dacă vreodată o greșeala va fi depistată, vă rog să o informați. Poate o va corecta, poate nu, în mare măsură depinzând de her own personal mood.

19 comentarii:

  1. Oh Doamne , câtă dreptate poți avea !! Pfff , m-am săturat să văd persoane , deși de o vârstă înaintată , care scriu cu ”ts” sau ” tz” sau ”k” în loc de ”c” . Cred că ce ai scris tu aici e o mare lecție !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu scriam asa dar pana in clasa a 8a :))

      Ștergere
    2. :)))nu zic că eu nu am scris așa, din contră, scriam așa, dar m-am ”deșteptat” , dacă pot zice așa . E frumos să vezi că mai ține cineva la limba noastră română ! :**

      Ștergere
    3. Mai tin, mai tin, sunt multi care s-au desteptat sau au fost destepti de la bun inceput :))

      Ștergere
  2. hahahahaha :)))))
    Mi-ai facut ziua cu articolul asta, jur! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Il voi re-posta pe pagina de FB a blog-ului meu! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Era si timpul sa ii puna cineva la punct pe toti trepadusii cu aspiratii de vedete ale internetului! Sper sa citeasca acest text cat mai multi dintre ei. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper ca articoulul sa fie citit si de cei care au nevoie sa mai invete putin limba romana .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As face o multime de vizualizari daca s ar intampla asta :))

      Ștergere
  6. "E mai bine să taci din gură şi să-i laşi pe ceilalţi să creadă că eşti un prost, decât să vorbeşti şi să înlături orice îndoială."...Genial.
    Un prost se crede destept, dar un destept stie despre el ca e prost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta pentru ca nu stim sa ne apreciem la adevarata noastra valoare.

      Ștergere
  7. si eu mor de nervi cand vad greseli complet nesimtite. cat de greu e sa stii ce ai invatat in scoala primara???:|

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu ma mir cum ajung astia la facultate

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!