Badea Bianca. Un produs Blogger.

vineri, 3 ianuarie 2014

Ești un om frumos


Ne punem întrebări stupide dacă suntem grase sau urâte, dacă suntem iubite sau urâte sau dacă vom ajunge un eșec. Genul ăsta de întrebări care ne scad încrederea în noi și ne transformă în persoane ce nu dorim să fim. Pretindem că suntem altcineva, o persoană mai bună decât ceea ce suntem de fapt.

Înainte să-ți dai seama, ajungi să te uiți la cei din jurul tăi și să îți dorești să fii ca ei. Când mergi pe holurile facultății, când de plimbi pe strada ce duce spre casă îți convingi propriul eu că ei au totul și tu nu poți avea nimic. Le vrei zâmbetul, corpul, părul, fața, pentru că în opinia ta ei sunt mai buni, ei au lucruri pe care tu nu le vei căpăta niciodată. Vei încerca să fii ca ei, oricine ar fi acești ei, poate i-ai văzut într-un film, într-o revistă, sau poate i-ai întâlnit în metrou. Nu îi cunoști, nu știi prin ce trec, dar te convingi pe tine însăți că ei au totul și tu ai nimic.



Îți vei schimba corpul, zâmbetul, hainele și prietenii, știind că în curând vei deveni ce ar fi trebuit să fii dintotdeauna, crezând că faci un lucru corect. Și într-o zi o să te privești în oglinda de la baie cu mândrie, dar vei analiza ce ai devenit și vei realiza că imaginea unui străin se holbează la tine. Copilul care visa să atingă stelele s-a stins, omul care râdea cu prietenii până ce plămânii rămâneau fără aer nu mai există. Persoana care îi ținea aproape pe cei pe care îi iubea atunci când lucrurile deveneau greu de suportat, doar ca ei să știe că cineva e alături de ei - acea persoană a dispărut. Lumina din ochii cuiva care credea în atât de multe perspective a fost înlăturată de ochi fără speranță ce priveau acum în oglindă.

Dorința de schimbare este spulberătoare și de multe ori imposibil de rezistat. Ți-ai schimbat stilul și modul de a trăi pentru a le face altora pe plac dar întotdeauna există o limită. Uneori cel mai înfricoșător aspect din lume este să-ți iubești propria persoană; să crezi suficient de mult în abilitățile tale încât să stai dreaptă în fața lumii și să spui Asta sunt eu! 
Te temi de respingere, de batjocură, de singurătate și ești atât de sigur că altcineva, cineva necunoscut are un potențial mai mare decât tine. Dar de unde știi că acesta e adevărul?

Toată lumea suferă. Toți ne dorim să fim altcineva din când în când, toți ne abatem de la calea cea dreaptă în unele momente dar puțini au curajul și puterea să se regăsească. Așa că începe să cânți până gâtul te va durea, dansează până când piciorele îți amorțesc și trăiește-ți viața ca nimeni altcineva decât cine ai fost întotdeauna. Durere, suferință, lacrimi mereu vor veni și nu vei putea schimba asta niciodată. Dar dacă vei crede în cine ești cu adevărat, dacă ai încredere că nu te vei abate niciodată de la visurile tale, atunci întotdeauna va fi o lumină în întunericul ce pare infinit.

Așa că dacă te vei pierde vreodată, amintește-ți aceste cuvinte:
Dacă ești adevărat,
Dacă ești puternic,
Dacă nu încetezi să crezi
Ești un om frumos.

11 comentarii:

  1. Mi-am petrecut întreaga adolescență dorindu-mi să fiu altcineva, încercând să înțeleg ce-mi lipsește, comparându-mă cu persoane care erau diametral opuse standardelor mele. Prin dezamăgiri succesive, am ajuns la concluzia că a fi eu însămi e cel mai bine. E chiar foarte bine!
    Cred că, dacă ne-am putea vedea din exterior, în zilele fericite, încrezătoare, luminoase ale vieții noastre, am fi fascinați de strălucirea din noi înșine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mult mai ok atunci cand esti in exteriorul situatiei si nu esti implicat personal. Vezi mult mai adevarat lucrurile. SI e asa cum zici tu, doar ca putem sa ne vedem si cand suntem tristi, atunci cu siguranta am face totul sa ne infrumusetam in interior. Nu am renunta, nu ne-am dori sa fim altcineva.

      Ștergere
  2. Oare parasuta asta are intrebari din astea existentiale...?!

    http://phro.ro/roxana-babenco-eleva-de-15-ani-filmata-timp-ce-facea-sex-cu-6-colegi/

    Sau e multumita cu ceea ce este ?! Adica o scursura a societatii, exact ca toate celelalte de varsta ei ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca lasi astfel de comentarii despre ea pe mai multe bloguri. De ce nu-ti vezi de treaba ta ?

      Ștergere
    2. Voiam sa obtin astfel de reactii, ca a ta, frumoaso. Voiam sa dovedesc ca romanii isi merita soarta. Fiindca nu iti pasa de astfel de cazuri, nu iti pasa ca generatia asta e una de analfabeti, curve si drogati. Nu iti pasa ce se intampla cu Romania si cu viitorul ei.

      Asa ca, data viitoare cand te va enerva ceva ce merge prost in Romania, gandeste-te : "E VINA MEA, IMI MERIT SOARTA !"

      Ștergere
  3. Eu sunt de parere ca fiecare om este frumos in felul sau! :) Ai scris atat de frumos ,am savurat fiecare cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Toti suntem oameni frumosi, mai mult sau mai putin. Niciodata nu mi-am dorit sa arat ca alta femeie, dar de f multe ori, le-am invidiat pentru viata frumoasa si usoara (cel putin, in aparenta)... Cred ca totul tine de realizarile din viata noastra. Am avut atatea momente cand m-am condamnat, judecat, incat am hotarat sa nu mai am problema asta cu mine insami.

    Felicitari pt articol! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Daca ai reusit sa ajungi la punctul in care sa nu mai ai aceasta problema, inseamna ca esti un om matur.

      Ștergere

Va ascult!