Badea Bianca. Un produs Blogger.

marți, 11 martie 2014

Casa de pe lună

- Dacă există vreo femeie cu adevărat visătoare în tot universul, aceea e soția mea. În fiecare noapte mă părăsește pentru a dansa cu stelele, pentru a spune povești cu planetele, pentru a exista într-o lume în care eu nu am avut acces niciodată. Uneori mă gândesc că nu m-a invitat în călătoriile ei de teamă că nu o voi înțelege. Dar greșește și vreau să-i arăt acest lucru, așa că i-am pregătit o surpriză. I-am construit o casă pe lună și aici am nevoie de ajutorul tău, Doctor Deco.

- Înțeleg. E o misiune grea ce vrei tu să faci, dar motivele sunt justificate. Nu e simplu să aranjezi o locuință pentru o femeie așa cum e soția ta, mai ales o locuință într-o așa locație. Spune-mi cu ce vrei să te ajut, probabil logat de decorațiunile interioare, nu?



- Într-adevăr. Îmi cunosc soția foarte bine, dar noaptea, atunci când nu e prezentă trup și suflet lângă mine, simt că devin un străin pentru ea. Nu am cunoscut niciodată acea lume din ochii ei închiși și nu știu cu ce aș putea să încep.

- Eu am o idee. Haide să lăsăm interiorul pentru final și momentan îți arăt ce ar fi potrivit pentru exterior. Luna e albă, știi prea bine, așa că nu are rost să te gândești la ceva de aceeași culoare, căci totul va părea șters în peisaj. Ai grijă să-i creezi în jurul ei o lume plină de culoare și de viață. În toată nemișcarea lunii, plantează-i o grădină ce dă suflu personalității ei schimbătoare. Acolo aranjează-i un loc numai al ei, dar asigură-te că va fi pentru două persoane. Astfel va știi că atunci când are nevoie de tine, te va putea chema nestingherită în cuibușorul ei.

- Și când îi voi prezenta casa, acest locșor îl voi lăsa la final, căci acolo o vor aștepta două pahare de vin roșu, licoare cu care vom sărbători noua noastră locuință de vacanță.

- Frumos gândești, dar greșit, dragă prietene. Nu trebuie să pornești cu ideea că acel spațiu va fi al vostru. Amintește-ți  că m-ai chemat aici pentru a-i realiza o căsuță deosebită soției tale. Ea ți-o va accepta cu entuziasm, dar pe tine te va considera un intrus. Nu are importanță că ești persoana pe care o iubește. Dacă tu consideri că meriți să faci parte din acea lume ai ei ascunsă de tine doar pentru că i-ai oferit mai mult confort acolo, să știi că te înșeli.

- Atunci ce ar trebui să fac? Cum să îi dau de înțeles că vreau și eu să iau parte la bucuriile de acolo?

- Gândește-te că simplul fapt de a-i dărui această frumoasă ascunzătoare doar a ei o va face să-și dea seama că înțelegi ce trăiește ea acolo și că ai făcut toate astea pentru a-i întreține acea fericire. Las-o să te ia împreună cu ea în acel vis din propria ei voință. Și acum? Hai să trecem la interior. Aici ai o gamă atât de variată din care să alegi ce și cum îți dorești să arate, încât mi-e imposibil să îți dau sfaturi. Tot ceea ce pot să îți spun este că orice ai alege, trebuie neapărat să o faci să se simtă ca acasă. Bănuiesc că doamna ta e o femeie independentă, așa că probabil se va simți ca un musafir într-o casă la care nu a contribuit cu nimic. E important să împiedici să se întâmple acest lucru. În perioada următoare fii atent la dorințele ei, la toate detaliile ce te-ar putea convinge să aranjezi totul într-un anumit fel.
Când crezi că ai totul pregătit, mă găsești în Str. Blănari, nr 12, București. 

Acest articol a fost scris pentru SpringSuperBlog 2014

2 comentarii:

  1. Pare frumos acolo, pe luna. Eu zic ca sticla aceea de vin este ingredientul secret - poate si prinde viata pe luna, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingredientul perfect pentru a creea o atmosfera de neuitat :)

      Ștergere

Va ascult!