Badea Bianca. Un produs Blogger.

miercuri, 2 aprilie 2014

Mirosul insomniei între fete

Nu e ușor să vorbesc despre lucrurile prin care am trecut atunci. Se spune că atunci când nu putem dormi înseamnă că suntem prezenți în visul cuiva. Mă întreb care dintre noi doi dormea noaptea trecută, căci era prea liniște, prea ușor, era perfect. Doar el nu mai era...Eram doar eu și ele trei. Trei femei care mi-au fost alături când totul părea prea ireal sau prea slab. Dana Lalici, Sorana Bordaș, Alexandra Verzeș.

Nu ai simțit durerea cu adevărat până nu ai pierdut totul, mi-a murmurat Dana cu ochii ficși asupra unui punct ce părea că o duce înspre altă lume. Așa că nu te mai gândi cât de mare e suferința ta. Nu ai avut niciodată inima zdrobită dacă ai reușit să pui bucățile la loc. Așa că nu mai spune că inima ta nu mai poate suporta. A făcut o pauză luând o gură dintr-un pahar aproape gol de vin alb.



Nu ai învățat niciodată să-i apreciezi mâinile dacă alte mâini care te ating nu îți fac rău la stomac și nu ai înțeles niciodată felul în care miros dacă nu le simți încă mireasma în așternuturile tale, a continuat Sorana de data aceasta venind din lumea ei ireală spre a mă salva din adâncul în care căzusem. Și știi ce? Niciodată nu ai fost îndrăgostită dacă vei învăța să iubești un altul.

În tot acest timp Alexandra își ținea țigara și paharul ei de vin atingându-le doar din când în când, pierzându-și privirea în roșul țigării din întuneric. Oamenii spun că au experimentat durerea, că au fost răniți. Dar au privit ei pe cineva pe care l-au iubit murind? Când pierzi pe cineva, realizezi tot ce a însemnat pentru tine. Vei uita într-un final cum îi suna vocea, cum arăta când dormea, dar te vei agăța de orice vei putea. Chiar îi vei sărbători ziua fără ca el sau ea să fie prezent/ă. Vorbea cu o pasiune atât de mare încât m-am simțit un pic rușinată de propria mea durere.

Le priveam și inima îmi bătea rar, dar puternic, disperată parcă să se facă simțită, să-mi spună că nu e moartă, că e alături de mine. Cuvintele lor dense se risipeau în negrul nopții ce ne înconjura, dar eu le vedeam cum își fac loc înăuntrul meu.

Ceea ce vrem noi să spunem este că sunt oameni care cu siguranță suferă mai mult. Nu-ți irosi viața și sentimentele pentru persoane care nu mai sunt lângă tine. Toate incertitudinile tale, toate confuziile, absolut totul este o parte din tine, te formează, te învață să devii un om moral, mai bun, cu principii. 

E important să ai prieteni. Eu le am pe ele. Ne-am început seara sperând că ne vom distra ca fetele, dar ele nu doar că mi-au alungat așa-zisa durere, dar m-au și înveselit.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014

22 comentarii:

  1. E minunat sa ai astfel de prieteni langa tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite la ce sunt bune prietenele! :)
    Dar inima ta este capabila sa iubesca, un om si alti 1000 de oameni. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inima mea are atat de multa iubire prieteneasca de oferit incat nici nu are cui sa o dea pe toata.

      Ștergere
  3. Bianca dragă, Sorana aia habar n-are, ignor-o! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Dar sa stii ca nu fumez! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Spor in toate! Interesanta poveste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mereu cand te citesc am sentimentul ca ma intalnesc cu un vechi prieten. Vechi si drag. Imi place cum curge textul tau. te imbratisez cu drag, nymfa micuta!.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ceea ce scriu are efectul asta.
      Si tu imi aduci aminte de o persoana draga din trecut ce obisnuia sa ma numeasca "nimfa" si pot sa spun ca imi place la nebunie.
      Multumesc!

      Ștergere
  7. "Niciodată nu ai fost îndrăgostită dacă vei învăța să iubești un altul." n-o sa intelegi inca asta, nu e momentul cred.
    Intr-o dureroasa zi, o sa simti.
    Ce frumos ti-ai selectat citatele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citatele sunt... tot de mine nascocite. Ma gandeam sa stau sa caut pe blogul lor in speranta ca poate gasesc ceea ce voiam eu sa se spuna, dar am cam dus lipsa de timp.
      Multumesc, Hapi!

      Ștergere
  8. Foarte frumos mesajul tau!
    Felicitari si succes in competitie!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant articlul si foarte PERCUTANT

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca nu citeam primele comentarii, n-as fi stiut ca nu e o poveste reala. Pt ca pare adevarat tot ce ai scris. Trei prietene la un pahar de vin, o tigara, imbarbatandu-se una pe alta... Am trait si eu, candva, asta.

    Foarte frumos, sper ca ai castigat! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu am trait dar acum nu mai exista nici macar una din ele.
      Din pacate nu am castigat, dar ma bucur ca ti-a placut articolul meu.

      Ștergere
    2. Tin minte ca, intr-una din acele seri cu vechile (si fostele) mele prietene, ne imaginam cum, peste ani, vom fi la casele noastre, cu copii pe care sa-i dam impreuna la gradi, duminici petrecute in familie, vacante etc... Din nefericire, au fost niste visuri de moment care nu se vor indeplini (cel putin nu impreuna, zic)

      Ștergere
    3. Stiu ce zici... Eram copile atunci.

      Ștergere

Va ascult!