Un titlu simplu, pentru un eveniment mai mult decât complex.
Luna aceasta, pe 20 martie s-a sărbătorit o zi foarte importantă în întreaga lume: ziua francofoniei. Cu acest prilej, Asaff a organizat pentru al optulea an consecutiv Balul Francofoniei. Vă întrebați dacă mai există baluri în zilele noastre? Ei bine, iată ca da, iar eu particip la ele de fiecare dată când am ocazia. Atmosferă minunată, rochii lungi, costume mai mult decât încântătoare și muzică pe măsură au fost lucrurile care m-au încântat în acea seară.
Probabil habar nu aveți despre ce vorbesc acum, așa că haideți să vă introduc un pic în ceea ce înseamnă Asaff, mai sofisticat spus, Asociația Studenților și Absolvenților Filierei Francofone. Așa se prezintă ei, însă eu îmi permit să-i prezint ca o mare familie, care pe mine m-a uimit într-un mod extrem de plăcut încă de când am ajuns să studiez la Politehnică. Ca o scurtă istorioară, prin anul 2003, câțiva studenți din Facultatea de Inginerie în Limbi Străine au format o organizație de tip ONGS, pornind de la dorința de a îmbina pasiunea cu educația formală, dar și non formală. În cei unsprezece ani de existență, Asaff a devenit mai mult decât o mare organizație studențească. S-a transformat într-o frumoasă colaborare între studenți dornici de a învăța lucruri noi și diverși parteneri business ce le susțin activitatea.
Pentru a atinge scopul pe care și l-au propus, membrii diverselor departamente din Asaff se unesc pentru a organiza diferite evenimente, precum petrecerea de Crăciun, weekendul de integrare, traininguri și nu în ultimul rând, Balul Francofoniei. Despre acesta din urmă o să vă vorbesc acum, căci este preferatul meu.
Anul acesta, evenimentul s-a desfășurat la Casa Universitarilor din București, așadar prin însăși locația sa măreață, balul se prevestea a fi o gală luxoasă în adevăratul sens al cuvântului. În anii trecuți au fost locații precum Institutul Francez sau Biblioteca Națională, însă indiferent de locul de desfășurare, ceea ce a contat a fost faptul că invitații au avut ocazia să socializeze, să comunice și să sărbătorească laolaltă Luna Internațională a Francofoniei. Tocmai acesta a fost obiectivul balului, promovarea valorilor spirituale sub semnul francofoniei.
Am fost invitată de o prietenă și am acceptat știind că entuziasmul nu-mi va fi dezamăgit. Mi-am ales cu grijă rochița, căci ținuta de seară nu trebuia să lipsească. Ajunsă acolo, ambianța era de o eleganță desăvârșită, întrucât toți invitații se încadrau perfect într-un tablou amplu de finețe. Cum am momentele mele de fashionism dus la extrem, atât ținutele fetelor, cât și cele ale băieților m-au încântat întreaga seară.
Spre final a avut loc momentul mult așteptat de mine, dansul. Studenți, profesori, cât și invitați din mediul diplomatic, media, business și ONGS-ist au valsat pe acorduri fine ale lui Johann Strauss junior, creând o imagine de grație desăvârșită.
Am un singur regret legat de acest lucru: faptul că prea puțini studenți se mai implică în crearea unor asemenea evenimente ce sunt un factor atât de important la dezvoltarea profesională și personală a noastră, ca oameni.
Frumos...pare frumos.
RăspundețiȘtergereA fost, intr-adevar :)
Ștergere