Badea Bianca. Un produs Blogger.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Cum să scrii o carte de dragoste


Stăteam și mă gândeam cam ce aș putea să vă povestesc, ce întâmplări hazlii mi s-au mai întâmplat de când cunoscutul incident cu boul și purcelul sau noaptea agitată printre puii de găină. Cum viața mea nu e așa amuzantă pe cât mi-aș dori, m-am hotărât să vă scriu despre ideile mele nebunești în a scrie o carte de dragoste.

De ce romanțe? Pentru că întotdeauna a fost un subiect șmecher în lumea literară. În plus, știam eu câteva ingrediente pentru care erau așa populare.
1. Tipele. Da, tipele sunt moarte după love story-uri. Fiecare fată își dorește în secret un mascul feroce care să-i spună ce să facă să îi șoptească dulcegării la ureche. De asemenea, vor să se simtă în siguranță, ca și cum nimic nu le-ar putea răni când Mr Muscolo e prin preajmă. Și faptul că sunt fată m-a ajutat mult să înțeleg mintea contorsionată a domnișoarelor din ziua de azi.


2. Întunecat și mortal. Tipele adoră pericolul. Și potențialii psihopați. Probabil e o combinație de chestii ce provoacă adrenalină în creierașul lor afumat. În același timp și instabilitatea emoțională prea des întâlnită contează. Dar cine spune că protagonistele trebuie să fie și inteligente? Ele trebuie doar să-și îndeplinească rolul de a iubi până la infinit vreun dement ce le-a distrus visele din copilărie. Dar cui îi pasă? Niște mușchiuleț pe brățuleț le amețește complet. La fel se întâmplă și cu bărbații. Vor fi complet hipnotizați de un fund și o pereche de sâni. Și așa mă gândeam eu că toate chestiile astea vor vinde bine.

3. Chimia. Pentru cele mai bune rezultate a trebuit să mă asigur că femela e întotdeauna mult mai tânără decât masculul de care s-ar presupune că ar trebui să se îndrăgostească. Cu cât e mai mare diferența, cu atât devine mai romantic. E întotdeauna al dracului de înfiorător impresionant când un adult este interesat de o adolescentă, de exemplu. Trebuie să existe și neînțelegeri, evident, cele mai atractive fiind atunci când o femeie se crizează când al ei pretendent o consideră un obiect dimensional de făcut sex, fără creier, în ciuda faptului că multe chiar așa sunt. (Cred că am să mi-o iau grav pentru asta).

4. Gentleman. Cu siguranță trebuia să pun și unul din ăsta în viitorul meu roman. Cineva politicos, chipeș, matur și neapărat să semene cu Eduard Cullen, Fantoma de la operă, Regele Goblin.
Edward = din timpuri străvechi, păr perfect, vrea să-și devoreze iubita = gentleman;
Fantoma = geniu în artă, voce excelentă, vrea să omoare pe toată lumea = gentleman;
Regele = gust pentru eleganță, are propriul castel, dansează bine, păr lung, palid = gentleman;
Toți tipii ăștia ajung în final să le facă ceva bizar minorelor frumoaselor doamne de care se îndrăgostesc. De ce să-i dai fetei tale o floare când poți să treci deja la următorul pas, stricându-i mașina, aruncând-o de pe un bloc sau pur și simplu dorind să incendiezi o întreagă clădire de operă cu ea înăuntru?
Serios, oameni buni, asta înseamnă devotament! Nu-i de mirare că atât de mulți băieți normali au fost părăsiți pentru vampiri.

Ei și cam astea au fost și încă sunt ideile pe baza cărora voi scrie o carte de dragoste. Credeți că voi avea succes?

17 comentarii:

  1. NU ARE NICI O LEGATURA CU TEMA.

    Spanac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii macar care e tema?:)) Articolul nu trebuie neaparat sa aiba legatura cu gentile Reeija.

      Ștergere
  2. Nu cu gentile draguta da tema trebuie respectata... tema era un moment amuzant

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si momentul amuzant a fost cand mi-au venit mie toate ideile astea despre carte.

      Ștergere
    2. Daaaaa m-am prapadit de ras ca ai ratat tema si nici 50 puncte nu meriti

      Ștergere
  3. Chiar vrei sa scrii o carte? Daca da cand?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ii baga in seama bianca. Important e sa te simti mandra de ce ai scris, si sa crezi ca iei punctaj mare...crezi ca iei multe pct cu postarea asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum depinde ce a inteles fiecare din postarea ta Bianca :)) pe mine una m-a amuzat si mai ales partea cu vampiri si fantoma de la opera :)) ( desi recunosc ca si mie imi plac "vampirei" :)) dar nu exagerat totusi. :)) Eu una cred ca vei avea succes mai ales daca ar avea si ceva funny cum are si articolul. ;)) gen comedie romantica.Multa bafta iti doresc! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru incurajari Roxy.

      Ștergere
  6. Ce sa spun...jalnic! Pentru o carte ai nevoie de mai mult de atat! Nu trebuie doar niste baieti draguti si alte cateva chestii superficiale! Ai nevoie de dedicati de un scop, trebuie sa iti iubesti peersonajele, sa le intelegi si sa creezi o poveste care sa scoata la iveala ceea ce pretuiesti tu la ele nu niste saruturi su pupici , niste vapiri si varcolaci....Ce sa zic. Te iei dupa autori astia noi si la cum arata cartile lor pare ca totul este simpu dar draga mea incearca sa scrii o carte de genu ca nimeni nu ti-o va lua in considerare. Iti garantez ca ei nu au gandit ca tine ci ei pur si simplu au vrut sa scrie despre personajele pe care le iubesc si sa arate lumii cat de spaeciale sunt.
    Deci mai pe scurt...jalnic! Complet jalnic! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. E adevarat ca pentru o carte iti trebuie mai mult de-atat.Dar incercarea moarte n-are,corect?Continua sa scrii tot ce-ti trece prin cap,chiar daca nu ai inspiratie pe moment.Vreau sa-ti cumpar cartea din librarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sa dau de stire cand cartea mea va ajunge in librarii:))

      Ștergere
  8. Foarte tare:)) M-a amuzat aceasta postare, de fapt, felul in care ai reusit sa imbini cuvintele astfel incat sa aiba un final amuzant. Mult succes pentru prima carte (si eu visez in secret sa scriu un roman, dar deocamdata e doar in plan:)) )!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca ce am scris aici creeaza diverse si foarte diverite opinii:))
      Eu iti multumesc pentru a ta si ma bucur ca e una dintre cele pozitive.

      Ștergere
  9. Caut o persoana cu experienta pentru a scrie o carte . va las un nr de contact
    0727031282

    RăspundețiȘtergere

Va ascult!