Badea Bianca. Un produs Blogger.

miercuri, 23 octombrie 2013

Cum să creezi un joc de acțiune



Jocurile video - toată lumea, până și părinții se joacă așa ceva în zilele noastre. Chiar și fetele. Nu mai suntem pe vremea când gamingul era doar un hobby al băieților tocilari. Dintr-o gamă atât de largă de jocuri video, cum poți să reziști tentației de a nu încerca măcar unul?
Dar ce se întâmplă atunci când deja ai câștigat toate campionatele posibile de WorldCyberGames, Dota2, Dreamhack sau alte minunății? Simplu. Te aventurezi în crearea propriului tău joc video, unul în care să aduci încă un început de adolescent în prag de salivare retinală.

Iată câțiva pași simpli prin care vei deveni noul Iisus al jocurilor video:
1. Cercetează piața! Analizează toate forumurile de gaming și află ce se cere. Ca să te scutesc de efort, îți zic încă de pe-acum război. Da, războiul vinde, războiul e popular. Ai o dovadă pură doar uitându-te la tv sau mai simplu prin multitudinea de filme și cărți apărute pe acest subiect. Ăsta-i motivul pentru care jocurile de război au mai mult succes decât alte jocuri normale de acțiune. God of War, Gears of War, Call of Duty: World at War sunt doar câteva din titlurile unor jocuri ce au făcut senzație. Amintește-ți apoi că lumea nu cumpără astfel de jocuri pentru a se relaxa. Ele sunt create pentru a-ți lua din furie, sau din contră, pentru a ți-o produce.

2. Acțiunea e realizată cu trei componente principale: arme, sânge și explozii. În ultima vreme jocurile video au devenit mult mai grafice decât în trecut. Deci, o grafică bună este și ea un semn de calitate și efort. De fapt, cu cât un joc are efecte vizuale mai reale, cu atât mai serios pare în ochii pasionaților. Fiecare inch dintr-o explozie, fiecare licărire a unui foc, fiecare picătură de sudoare a personajelor și fiecare strop de sânge ar trebui redate cu maximă precizie și un realism cât mai evident. Bineînțeles că pentru toate aceste lucruri trebuiesc și dispozitivele necesare din partea jucătorilor. Placa video este componenta cea mai esențială pentru a reuși să obții o grafică extraordinară, așa încât să nu ratezi nici cel mai mic detaliu din evoluția jocului. Trebuie deci să alegi dintr-un magazin online de plăci video un model nVIDIA Gigabyte GeForce GTX780 3072MB sau un model ATI Asus Radeon HD 6670 1024MB.
Deasemenea trebuie să te gândești și la perioadă. Îți recomand Al Doilea Război Mondial. Cine îți zice că s-a încheiat prin vorbe frumoase, nu a jucat suficient Medal of Honor.

3. Ultimul pas este atitudinea. E important să faci jucătorii să se simtă mai presus decât orice în univers (sau măcar în universul jocurilor). Mă rog, poate că n-au fost ei cei care au distrus Black Hawk sau nu ei l-au împușcat pe Hitler, dar tu trebuie să îi faci să se simtă ca și cum ar fi făcut-o. E necesar să răspândești sentimentul ăsta de importanță printre toți masculii între 15-38 de ani din toate emisferele posibile ale pământului. 

Bine lucrat, soldat! Toamna viitoare, dacă reușești să scapi de invazia extraterestră din 2013 poate vei deveni un Dumnezeu virtual al jocurilor video.

8 comentarii:

  1. Nu stiam ca esti gamerita..

    RăspundețiȘtergere
  2. E bunicel articolul.....

    RăspundețiȘtergere
  3. La asta ma refeream ca m-ai surprins foarte placut, te-ai documentat sau te pasioneaza jocurile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am documentat dar si joc uneori. Daca as avea timp poate as face-o mai mult.

      Ștergere
  4. Ai idee cat de importanta e partea tehnica? Poyi creea un joc doar cu o idee, razboaie si sang3?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu bineinteles ca nu, dar cum aici nu e un blog tehnic, ci un blog literar, ii las pe altii sa se ocupe de asta. :)

      Ștergere

Va ascult!